Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Mäkimonttu täyttyi konserttiyleisöstä viimeksi 1991 - muistatko New Kids on the Blockin keikan valtavan jonon?

Aikansa ilmiö näkyi etusivun juttuna. Kuva: Sami Kuusivirta

- Ihanaa, ihanaa, ihanaa, itki koko Lahden urheilukeskuksen mäkimonttu, kun amerikkalainen teiniunelma New Kids on the Block asteli lavalle.

Näin Etelä-Suomen Sanomat kirjoitti 12.5.1991. Seuraavan kerran mäkimonttu täyttyisi keikkayleisöstä 27 vuotta myöhemmin Cheekin jäähyväiskeikan myötä.

New Kids on the Blockin konsertti todella näkyi ja kuului Lahden katukuvassa. Tunteja ennen konsertin alkua yleisölauma kiemurteli urheilukeskuksesta valtavana nauhana aina Paasikivenaukiolle saakka.

Jonon loppupäässä tilanne pysyi kaiken aikaa rauhallisena, mutta portilla taisteltiin aikalaishavaintojen mukaan elämästä ja kuolemasta sekä ennen kaikkea paikasta mahdollisimman lähelle päivän pikku jumalia. Vaikka yleisöä oli arvioista riippuen 30-40 tuhatta, ei pyörtyneitä ollut kuin muutama. Heistä vain yksi tarvitsi jälkihoitoa.

Yleisön lisäksi paikalla olleet toimittajat arvioivat lavan tapahtumia. Donnie, Danny, Jonathan, Jordan ja Joey eivät selkeästi vakuuttaneet toimituksen edustajien kriittisiä silmiä tai korvia:

Lanteiden keikuttelu ja rintalihasten paljastelu olivat ensimmäisten kappaleiden ainoaa antia. Konsertti oli pelkkä tanssishow, jos sekään. Teennäinen hip-hop kuulosti samalta läpi konsertin. Yleisönsä bändi osasi ottaa - sen verran kovaa keskimäärin 15-vuotias yleisö huusi.

Löydätkö yleisön joukosta tuttuja kasvoja? Kuva: Sami Kuusivirta
Ville Paso
ville.paso@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi