Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Arvio

Levyarvio: En ole rasisti, mutta pidän kebabista ja bluesista

Kuva: Tuntematon

Eri esittäjiä

Perkele 2 - Uusia lauluja Suomesta

Svart Records

Tähtiä 4/5

Elokuvien soundtrack-levyt ovat kehnoimmillaan sekavia koosteita, joiden kohtalona on unohtua levyhyllyyn. M. A. Nummisen ja ystävien Perkele! - Lauluja Suomesta (1971) oli toista maata, usean mainion esityksen nippu, joka on jatkanut elämäänsä keikoillakin. Nummista ja Pedro Hietasta katsomassa käyneet muistavat nimikappaleen, ytimekkään tangon.Perkeleen tämänvuotinen jatko-osa kierrättää pitkälti vanhoja lauluja Hietasen kevyesti modernisoimina. Ismo Alanko saa laulaakseen Rauli Badding Somerjoen kappaleet, Yona Arja Saijonmaan.

Alangolla on rennon irtonainen tatsi etenkin Lauluun Suomesta. On hienoa kuulla mestari Jarkko Laineen laululyriikkaa Alangon tulkitsemana - mistä tulee mieleen, että olisipa mainiota saada Ismolta coverlevy. Kullervo Kivi- ja Otteita Tuomari Nurmion laulukirjasta -projektit ovat osoittaneet, että Alangosta on muuhunkin kuin oman laulamiseen.

Yona korvaa Saijonmaan pisteliäisyyden empaattisemmalla lähestymistavalla. Ei huonoa näinkään.

Soundtrackin uudet laulut ovat Palefacen kynästä. Niitä ei kuulemma kuulla elokuvassa, mikä on vahinko, sillä artisti on räävittömän kantaaottavalla päällä Helsinki-Shangri-Lan tyyliin.

MV-”lehden” artikkeleita Facebookissa jakavat järjen jättiläiset saavat irvailuja kappaleella Laulu suomalaisesta rasismista. Sukulaiset ovat muuttaneet Amerikkaan ja Ruotsiin, kebab maistuu siinä missä jazz Porissa, mutta Suomen on pysyttävä suomalaisena.

Kettuilua alleviivaa kappaleen tyylivalinta, blues, moninkertaista tuontitavaraa sekin.Tehkää jotakin! solmii lempeästi yhteen Perkele 2:nkin langat. ”Tehkää jotakin, tehkää pieniä tekoja, tehkää suuria tekoja, tehkää jotakin”, tulkitsee Alanko Lainetta.

Suonna Kononen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Kulttuuri ja viihde

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen