Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Alexander Stubbin kirja ehdolla Tieto-Finlandian saajaksi – vastustajina muun muassa teos Pentti Linkolasta ja ilmastonmuutosta käsittelevä Kanava-voittaja

Stubb ja toimittaja Karo Hämäläinen kirjoittivat Alex-kirjan yhdessä. LEHTIKUVA / Martti Kainulainen

Yksi kuudesta ehdokkaasta tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi on ex-pääministeri Alexander Stubbin ja Karo Hämäläisen kirjoittama Stubbin elämäkerta Alex. Finlandia-ehdokkaat julkistettiin tänään.

Ehdokkaat valinneen palkintolautakunnan mukaan Alex on sujuvasti etenevä ja hyvin kerrottu katsaus politiikan kulisseihin.

– Ennen kaikkea Alex on kuitenkin yhden, suomalaisen politiikan ilmiöksi nousseen ihmisen henkilökohtainen ja inhimillinen tarina huipulle etenemisestä ja sieltä putoamisesta. Kirja palauttaa uskon poliittisiin elämäkertoihin, lautakunta perusteli.

Muista ehdokkaista Hanna Nikkasen ja työryhmän Hyvän sään aikana – Mitä Suomi tekee, kun ilmasto muuttaa kaiken -niminen kirja valittiin viime viikolla Kanava-tietokirjapalkinnon saajaksi. Myös Martti Backmanin Vakoojat – Vilho Pentikäisen pako ja neuvostovakoilun romahdus 1933 oli Kanava-ehdokkaana.

Jenni Räinän ja Vesa Rannan kirjoittama Reunalla kertoo Suomen maaseudun syrjäkylien asukkaiden elämästä. Ehdolla ovat myös Eeva Erosen Jättiläisen askeleet – Matka Kiinan talouteen sekä Riitta Kylänpään teos Pentti Linkola – Ihminen ja legenda.

– Kirja ei paisuta legendaa, vaan purkaa sen hienosti ja ymmärtävästi. Samalla kuitenkin avautuu Linkolan ajattelun kehitys ja avaruus, perusteltiin Kylänpään kirjan ehdokkuutta.

Palkinnonsaajan valitsee toimittaja Matti Rönkä. Palkinto jaetaan keskiviikkona 29. marraskuuta. Suomen Kirjasäätiön vuodesta 1989 jaettu palkinto on suuruudeltaan 30 000 euroa.

Palkintolautakunnan puheenjohtajana toimi viestintäyrittäjä, tietokirjailija Harri Saukkomaa, ja siinä olivat jäseninä viestintäpäällikkö Johanna Kurkikangas sekä yrittäjä, toimittaja Reetta Räty.

Viime vuonna Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon sai Mari Mannisen Yhden lapsen kansa – Kiinan salavauvat, pikkukeisarit ja hylätyt tyttäret.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi