Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Kartanoteatteri on vasta alkua, muutkin Lahden kaupunginosat voivat saada omia teattereita

Mukkulan kartanodraaman käsikirjoittaja ja ohjaaja Timo Taulo aikoo käynnistää teatteriprojekteja muihinkin Lahden kaupunginosiin. Kuva: Mirja Hussain

Mukkulan kartanoteatteri on vasta alkua, osa laajempaa projektia. Ohjaaja Timo Taulolla on vireillä kokonainen liuta Lahden kaupunginosien omia teattereita, jotka heijastelevat alueen historiaa ja nykypäivää. Yksi on jo selvillä, mutta Taulo ei vielä paljasta, missä.

Kullakin alueella on omat piirteensä, jotka saavat näkyä niiden teattereissakin. Mukkulassa on kartano, toisen alueen nimittäjänä voi olla teollisuusalue tai koulu.

- Teatterit ovat kansalaistoimijuutta. Niiden ideana on edistää hyvinvointia, tarjota mielekästä tekemistä ja lujittaa alueellista identiteettiä, sanoo Taulo, joka on tehnyt teatteria koko ikänsä ja ohjannut esimerkiksi Lahti-aiheisia historiallisia näytelmiä Ainopuiston teatterissa.

Esitykseen liittyvä tavoite ja jännite ovat nautittavia, mutta esitys on Taulon mukaan vain jäävuoren huippu. Tärkeintä on itse tekeminen.

Kaupunginosateatteri kootaan alueen omista harrastajista ja osaajista. Kun vähän tonkii, saattaa löytyä säveltäjiä, tanssijoita ja bändikin. Taulo auttaa teatterin alkuun ja ohjaa, kunnes se "alkaa hengittää itse".

- Minä olen vain sen kätilö.

Kaisa Hako
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi