Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Arvio

Elokuva-arvio: Viinitila-elokuva maistuu puulta

Viinitilamme Ranskassa

2/5 tähteä

”Rakkaus on kuin viini. Se vaatii aikaa. Aika ei aina merkitse rappeutumista.” Tällaista puhutaan, naama aivan peruslukemilla, elokuvassa Viinitilamme Ranskassa. Sen alkuperäinen nimi - Ce qui nous lie - tarkoittaa kylläkin ”meitä yhdistäviä asioita”, mutta myydään miten myydään. Tuote on yhtä kaikki pieleen menneellä tavalla kuiva.

Kolme aikuista sisarusta maaseudulla kärvistelee isänsä kuoleman jälkeen tämän viljelmäperinnön äärellä. On sadonkorjuuaika, ja lisäpainetta tuovat pankit ja perintövero. Pitäisi myydä tai olla myymättä. Kahdella veljeksellä on lapsi, siskolla ei. Sitten tapellaan. Ja pohditaan mennyttä. Välillä joku korjaa puhelimessa rikkinäistä parisuhdettaan. Homma venyy.

Vuodenajat tulevat ja menevät, ja lapsuusmuistojakin nähdään, kunhan katsoja ensin ymmärtää ne sellaisiksi. Cédric Klapischin ohjaus on kömpelöä. Yhdellä kameran paikalla kuvatut kohtaukset hyppyleikkauksineen ovat ikäviä seurata - kuin juttu olisi irrotettu väkisin jostain jo valmiiksi keskinkertaisesta tv-sarjasta.

Kertojaääntä liimataan mukaan kuin maalarinteippiä rikkinäiseen pahvilaatikkoon.Ana Girardot tekee hienon roolin lujana, mutta neuvottomana siskona. Hyvätkin hetket vain hukkuvat kankean kuljetuksen ongelmiin.

Tyylilaji: draama, komedia. K-12.

Eero Tammi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Kulttuuri ja viihde

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen