Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Arvio

Levyarvio: Frigg tykittää neljän viulun voimin

Frigg

Frost On Fiddles

Omakustanne

4 / 5 tähteä

Kansanmusiikkikenttä on suuressa muutoksessa, kun Friggin kaltainen, taitava ja maailmalla keikkaileva yhtye julkaisee äänitteensä itse. Värttinän uran ollessa kansainvälisimmillään 90- ja alkukymmenluvuilla tällainen ei olisi tullut kuuloonkaan, vaan levylle haettiin aina iso, monikansallinen julkaisija.

Frigg aloitti kaustislaisia ja norjalaisia perinteitä yhdistellen. Norjalaisten jäsenten tiputtua kyydistä yhtye oli hetken jo kaustislais-pohjoiskarjalainen, kun porukkaan tuli rääkkyläläistaustaisen kitaristi Tuomas Logrénin seuraan Värtsilän bassotaituri Juho Kivivuori. Logrén on tosin poistunut levynteon jälkeen kokoonpanosta.Frost On Fiddlesin sävellyksiä inspiroivat Mölkky-peli, Vonkaus-hevonen ja Taivalkoski. Esko Järvelä’s Ode To Ravintola Pelimanni alkaa basson mietteliäillä tuumailuilla edeten ravakkaan tuoppien kohotukseen ja jalkaa permantoon -meininkiin.

Kun Frigg tykittää neljän viulun voimin, on lopputulos parhaimmillaan juovuttava sointikylpy, puuduttavimmillaan Hippa-Heikin laivaa. Kivivuoren soolo Vonkauksessa on asiaa ja Deep Water päättää levyn syvästi.

Suonna Kononen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen