Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Aikuisparkista sisällöntuottajaksi - aikuistubettaminen on entistä suositumpaa, ja se on huomioitu myös lauantaina alkavassa Tubeconissa

Jonot olivat pitkiä, kun fanit jonottivat tapaamaan idoleitaan viime vuonna Tubeconissa.

Aikuiset ovat tähän mennessä tyytyneet tappamaan aikaansa Tubeconin aikuisparkissa, mutta nyt he ovat esillä Tubeconissa myös tekijöinä.

Aikuistubettaminen on lisääntynyt YouTubessa, ja Pohjoismaiden suurin YouTube-yhteisön tapaaminenkin huomio heidät ohjelmassaan.

- Tubecon haluaa olla tukemassa aikuistubetusgenren nousua, toteaa tapahtuman taiteellinen johtaja Jonna Paananen.

Aiemmin tänä vuonna Tubecon julkaisi Aikuiset tubettajat -kanavan, ja aikuistubettajia on valittu myös esiintymään Tubeconiin.

Mukana on niin suuria kuin pienempiä kanavia. Taiteellinen johtaja Jonna Paananen

Paananen kertoo, että aikuistubettajaksi mielletään henkilö, joka on pääsääntöisesti yli 30-vuotias ja joka tekee sisältöä pääsääntöisesti aikuisille. Suomessa tähän määritelmään sopii esimerkiksi paikallisesti kiinnostava nimi, tänä kesänä tubettamisen aloittanut orimattilalainen Riitta Väisänen.

Maailmalla menestyneitä aikuistubettajia on ollut jo pitkään. Tunnettuja nimiä ovat esimerkiksi Tube-tähti Casey Neistat ja bisnesguru Gary Vaynerchuk.

Idoleita tapaamassa

Kasvavasta aikuistubettajien määrästä huolimatta Tubecon on kuitenkin edelleen suunnattu pääsiassa lapsille ja nuorille. He pääsevät tapamaan idoleitaan tapahtumassa, joka järjestetään Hartwall Arenalla viikonloppuna.

Tubeconin suosio on kasvanut vuosi vuodelta, ja tänäkin vuonna paikalle odotetaan yli 10 000 vierasta.

Tubettajia paikalle olisi ollut tulossa enemmän kuin ohjelmaan mahtui. Viralliseen ohjelmaan kuuluu hiukan yli 200 tubettajaa, mutta heidän lisäkseen yleisön joukossa on varmasti myös sellaisia, jotka julkaisevat videoita YouTubessa.

Paananen kertoo, että tubettajien haku oli käynnissä viime keväänä. Tubettajien valintakriteereinä olivat muun muassa kanavan koko, genre, kohderyhmä, aktiivisuus videoiden julkaisussa ja se, mitä tubettaja kertoi haluavansa tehdä Tubeconissa.

- Mukana on niin suuria kuin pienempiä kanavia. Harvinaisemman genren edustaja saattoi päästä pienelläkin tilaajamäärällä mukaan tapahtumaan, Paananen sanoo.

Päijäthämäläisiä mukana

Päijäthämäläisistä paikalla on esimerkiksi lahtelainen tubettaja Daniel Okas.

Hän on mukana muun muassa lauantaina järjestettävässä paneelissa, jossa tubettajat keskustelevat musiikista ja tubettamisesta. Monet tubettajista julkaisevat myös musiikkivideoita, ja osa heistä on saanut omien videoidensa avulla levytyssopimuksen perinteisten levy-yhtiöiden kanssa. Tunnetuin esimerkki tästä on varmastikin lahtelainen Arttu Lindeman.

Arttu Lindeman tapasi fanejaan viime vuonna Tubeconissa. Tubettajat ovat nuorison suurimpia idoleita.

Okaskin uskoo hyötyneensä some-näkyvyydestä. Hän keskittyi omalla kanavallaan alussa musiikin tekemiseen.

- Olen kyllä hyvin määrätietoinen kaveri, joten olisin varmaan jossain vaiheessa saanut levytyssopimuksen, mutta se ei olisi tullut näin ajoissa, Okas pohtii.

Nuori artisti allekirjoitti sopimuksen Universalin kanssa viime vuoden lopulla, kun hän oli vasta 18-vuotias. Ensimmäisen oman videonsa Okas oli julkaissut kanavallaan sitä edeltävänä vuonna.

Lahtelaiskaksikko suosittu

Tubeconissa voi tavata myös Suomen suosituimpiin tubettajiin kuuluvat lahtelaiset Arttu Lindemanin ja Jaakko Parkkalin. He esiintyvät Tubecon Awardseissa sunnuntaina 13.8. Parkkalin voi tavata myös sunnuntain fanitapaamisessa - jos on onnistunut saamaan sinne etukäteen arvotun lipun. Suosituimpien tubettajien tapaamiset kiinnostavat kävijöitä niin paljon, että järjestäjät rajoittavat niiden osallistujamäärää.

Lahtelaistubettajista paikalla on myös Simo Judin.

Tubecon Hartwall Arenalla Helsingissä 12.-13.8.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen