Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Laukes pitää ensi kesänä taukoa - tämän kesän kävijämäärä sukelsi

Hyvät Siskot oli sen nähneiden mielestä hyvä näytelmä. Katsojia se ei kuitenkaan saanut liikkeelle odotetunlaisesti. Kuva: Juha Tanhua

Lahden uusi kesäteatteri Laukes ei tuota kesäteatteria ensi vuonna. Laukes vahvistaa jo aiemmin esitetyt arviot siitä, että teatteri pitäisi ensi kesänä taukoa. Ryhmän julkaiseman tiedotteen mukaan teatteri uudistuu, kokoaa voimiaan ja etsii uutta paikkaa.

Teatteri jatkaa kesäteatteriesitysten tuottamista ensi vuonna, mikäli se löytää paikan, jossa se voi toimia tulevaisuudessa useita vuosia.

Laukesilla ei ole ollut vakituista esityspaikkaa. Tänä kesänä sen esitykset pyörivät Katu-klubilla Lahdessa. Sitä ennen se toimi Lahden Myllysaaressa ja Hollolan Messilässä. Sillä on ollut myös yksi yhteinen produktio Lahden kaupunginteatterin kanssa.

Kävijämäärä laski

Laukesin kesä ei sujunut katsojamäärissä mitattuna hyvin. Torstaina päättynyt esityskausi veti katsojia neljänneksen vähemmän kuin teatterilla oli viime kesänä. Silloin ryhmä esitti Mökkinaapurit-näytelmää Messilässä. Yhteensä Katu-klubilla kävi katsomassa Hyvät Siskot -kantaesityksen 3 767 maksanutta katsojaa.

Tuottaja Juha Pihanen sanoo, että yhtä yksittäistä syytä kävijämäärän laskuun on mahdotonta sanoa. Vaikka teatteriesitykset olivat sisällä, näkee Pihanen syytä myös säässä.

- Suurimpina tekijöinä näkisin sateisen ja kylmän kesän sekä paikan vaihdon perinteisemmästä Messilästä keskelle lahtelaista asfalttiviidakkoa. Voi toki olla, että teoksen teema arvelutti joitakin, mutta Hyvien Siskojen saama innostunut vastaanotto ei oikein tue tätä teoriaa.

Teatteri toteutti esityksestään asiakaskyselyn. Siitä saatu palaute on teatterin mukaan ollut viimekesäistä selkeästi parempaa. Hyvät Siskot sai kävijöiltään kouluarvosanan 9+.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi