Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Yksi näyttelijä, 11 hahmoa: Heinolan kesäteatterin mutkikas draamakomedia sopii hyvin Minttu Mustakalliolle

Näyttelijä Minttu Mustakallio esiintyy tänä kesänä Heinolan kesäteatterissa. Hän on kuin kotonaan lavalla, mutta miten hyvin Mustakallio tuntee Heinolan ja mitä hän ajattelee kesän esityksestä Vadelmavenepakolainen?

Vadelmavenepakolainen on Minttu Mustakallion debyytti Heinolan kesäteatterissa. Kuva: Leevi Vähälä

Näyttelijä Minttu Mustakallio on uusi näyttelijäpersoona Heinolan kesäteatterissa. Hän esiintyy ensi kerran paikkakunnalla kuluvan kesän esityksessä, Vadelmavenepakolaisessa.

Mustakallio on kotonaan myös kesäteatterilavalla, vaikka on tehnyt enimmän osan urastaan television puolella.

- Toki viihdyn myös teatterissa. Olen ollut syksystä 2016 vierailevana näyttelijänä Svenska Teaternissa Peggy Picket ser Guds ansikte -esityksessä. Kun pestit Heinolan kesäteatterissa ja Tampereen teatterikesässä ovat ohi, palaan marraskuussa Svenska Teaterniin.

Näyttämöroolit ovat Mustakallion mukavuusalueella, mutta uudetkin haasteet kelpaavat.

Katson aina, kuka on ohjaaja ja kenen kanssa näyttelen. Näyttelijä Minttu Mustakallio

- Kesäteatterissa on hiukan samaa kuin tv:n sketsisarjan teossa. Mutta se on sopivasti myös erilaista, joten siinä on samalla haastetta, eritoten Vadelmavenepakolaisessa, jossa minulla on peräti 11 eri roolihahmoa. Muun muassa rooliasuja on vaihdettava kulisseissa tosi ahkerasti, hän miettii.

Tuttu tyylilaji

Minttu Mustakallio ja Iikka Forss näyttelevät pääosat Heinolan Vadelmavenepakolaisessa. Kuva: Lauri Rotko

Heinolan tämänvuotisen esityksen hän luokittelee draamakomediaksi, koska se käsittelee vakavaa aihetta humoristisesti.

- Draamakomedia on tyylilajina minulle erittäin tuttu. Päätöstäni tulla mukaan ei kuitenkaan ratkaissut tyylilaji, vaan näytelmän visio. Suomalaisen ja ruotsalaisen identiteetin jännite on kiinnostava aihe.

Vähintään yhtä tärkeä on näytelmän miehitys.

- Katson aina, kuka on ohjaaja ja kenen kanssa näyttelen. Jaakko Saariluoma herätti luottamukseni. Tämänkesäisistä näyttelijöistä Ulla Tapanainen ja Jari Pehkonen ovat ainoat, joiden kanssa en ole ennen näytellyt, hän kertoo.

Tv:stä tuttu

Mustakalliolla on pisin repertuaari televisiosarjojen näyttelijänä. Itse hän pitää tärkeimpinä roolejaan sarjoissa Ugrilampaat (1999), Pesärikko (2000), Mitä tuli tehtyä (2014) sekä tuoreimpana Margaretha Flemingin rooli Heroes of the Baltic Sea -sarjassa (2016).

Ella Hämäläisen rooli Klikkaa mua -sarjassa (2011-2014) on Mustakalliolle myös keskeinen ja ajankohtainen, sillä sarjaa näytetään tänä kesänä tv:ssä.

Mustakalliolle tärkeimmät elokuvaroolit ovat olleet elokuvissa Rakkaus on aarre (2002), Lapsia ja aikuisia (2004), Miehen työ (2007), Varasto (2011), Risto Räppääjä ja liukas Lennart (2014) sekä Viikossa aikuiseksi (2015).

Heinolan kesäteatterissa on ollut myös musikaaleja. Lähtisikö Mustakallio mukaan jatkossa, jos käsky kävisi?

- Mikä ettei. Kyllä minulta laulupuolikin sujuu. Se olisi jälleen uudenlainen kokemus ja mukavuusalueen ylitys, hän pohtii.

Helsinki-Ylivieska-akselilla operoivalle näyttelijälle Heinola on sivuhyppäys. Voisiko kesä Heinolassa johtaa pysyvämpään suhteeseen Itä-Hämeen helmen kanssa?

- Ensivaikutelma on ihan ok, toivon että suhde syvenee.

Kotiläksyt kuntoon heinäkuussa

Mustakallio läpäisee Heinolan paikallistuntemustestin välttävästi, vaikkei kaupunki ole ennestään tuttu. Hän tietää, missä Harjupaviljonki on, mutta ei osaa laittaa lintutarhaa ja Heinäsaarta kartalle.

- Olen niin tiiviisti teatterilla, etten juuri ehdi retkeilemään. Heinäkuussa on esityksiä sen verran tiuhaan, että muutan kahdeksi viikoksi vuokra-asuntoon paikkakunnalle. Lupaan silloin tehdä kotiläksyt nähtävyyksien suhteen.

Mikä on näyttelemisen perustehtävä?

- Jos puhutaan tämän kesän esityksestä, me näyttelijät teemme samaa kuin muinaiset linnanklovnit. Viihdytämme, mutta otamme samalla kantaa kipeisiin asioihin, ilman että kukaan suuttuu, Mustakallio määrittelee.

Esa Arvekari
esa.arvekari@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi