Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Kesäteattereissa riittää tarjontaa - katso tästä lista 16 ensi-illasta Lahden lähialueilta

Pesäkallion kesäteatterissa valmistaudutaan kesäkauteen. Kuva: Mirja Hussain

Orimattilan Teatteri

Näytelmä: Telma ja salaisuuksien saari

Tyylilaji: lastennäytelmä

Katsomo: nouseva, sisätiloissa, 120 paikkaa

Juoni: Telma jatkaa teatterissa viime kesänä aloitettua, Mila Teräksen luomaa Telma-sarjaa. 7-vuotias Telma seikkailee Tyrskyluodon saarella, jossa on paljon eläimiä eikä turhia sääntöjä.

Miksi pitäisi nähdä? Tekijät perustelevat: "Telma on hyvin rakennettu ja lapsia kiehtova näytelmä, jossa mukana on yli 30 lasta. Näytelmään on sävelletty mieleenpainuvia lauluja."

Esitykset: 8.-18.6.

Osoite: Latoteatteri, Pakaantie 1, Orimattila

Lahden Uusi Kesäteatteri LAUKES

Näytelmä: Hyvät siskot

Tyylilaji: musikaali/musikaalikomedia

Katsomo: nouseva, sisätiloissa, esteetön, irtotuolit, 230 paikkaa

Juoni: Hyvät siskot kertoo kahden siskoksen taistelusta äänioikeuden ja paremman Suomen puolesta 1900-luvun alkuvuosina. Musiikkina kuullaan kotimaisten naisartistien tunnetuksi tekemiä sävelmiä. Suomi100-ohjelmaan kuuluva teos juhlii paitsi satavuotiasta Suomea myös 111-vuotiasta yleistä ja yhtäläistä äänioikeutta.

Miksi pitäisi nähdä? Tekijät perustelevat: "Perinteistä LAUKES-laatua uusissa tiloissa keskellä Lahtea. Entistäkin kovempaa lauluvoimaa, lavalla tuttuja kasvoja ja uusia lahjakkuuksia. Katsomossakin A-oikeudet, uutuutena lahtelaisen ravintola Roux'n loihtimat teatteri-illalliset."

Esitykset: 15.6.-27.7.

Osoite: Katu-klubi, Mannerheiminkatu 10, Lahti

Heinolan kesäteatteri

Näytelmä: Vadelmavenepakolainen

Tyylilaji: komedia

Katsomo: nouseva, katettu, 720 paikkaa

Juoni: Mikko Virtasella on identiteettiongelma. Suomalaismies tuntee olevansa henkisesti ruotsalainen. Virtanen on lapsesta asti haaveillut, että pääsisi asumaan Ruotsiin. Hän haluaa elää kansankodissa, missä ovetkin avautuvat kutsuvasti sisäänpäin.

Miksi pitäisi nähdä? Tekijät perustelevat: "Heinolassa ovat Suomen suosituimmat ja hauskimmat näyttelijät, muun muassa Ulla Tapaninen, Iikka Forss, Minttu Mustakallio ja Taisto Oksanen."

Esitykset: 15.6.-27.7.

Osoite: Heinolan kesäteatteri, Kymenkartanonkatu 2, Heinola

Pesäkallion kesäteatteri

Näytelmä: Aleksis Kiven Seitsemän veljestä

Tyylilaji: draamakomedia, musiikkinäytelmä

Katsomo: nouseva, kattamaton, 450 numeroimatonta paikkaa

Juoni: Tuttu kasvutarina veljeksistä, ihmisyydestä ja suomalaisuudesta.

Miksi pitäisi nähdä? Tekijät perustelevat: "Rakastettu klassikko on toteutettu lämmöllä ja ilolla pesisläiseen tyyliin. Musiikki soi ja kotiin viemisiksi jää hyvä mieli."

Esitykset: 27.6.-13.8.

Osoite: Pesäkallion kesäteatteri, Hepolammintie 41, Lahti

Lahden Kesänäyttämö

Näytelmä: Uppo-Nalle

Tyylilaji: koko perheen musiikkinäytelmä

Katsomo: nouseva, sisätiloissa, 160 paikkaa

Juoni: Uppo-Nalle on hylätty leikkikarhu, joka päätyy likomärkänä maailman meriä pitkin Suomeen. Reeta taas on pieni tyttö valkealla hiekkarannalla, joka toivoo ikiomaa ystävää. Heidän molempien onneksi Uppo-Nalle kelluu juuri siihen rantaan, jossa Reeta haaveilee syleiltävästä ystävästä. Siitä alkaa runontäyteinen seikkailu.

Miksi pitäisi nähdä? Tekijät perustelevat: "Lahden Kesänäyttämö tuo lavalle jälleen taitavan ja monipuolisen ensemblen, joka herättää Uppo-Nallen runot uudenlaiseen eloon ilahduttavin sävelin. Esitys sopii koko perheelle. Musiikkinäytelmä on täynnä elämää, syvällisiä pohdintoja ja hulvattomia hahmoja. Elina Karjalaisen luoma Uppo-Nalle täyttää tänä vuonna 40 vuotta."

Esitykset: 29.6.-7.7.

Osoite: Pikkuteatteri, Loviisankatu 8, Lahti

Artjärven kesäteatteri

Näytelmä: Läpimätä kattoremppa

Tyylilaji: Komedia

Katsomo: Vuorenmäen Päälliköntalo

Juoni: Kunnallispoliitikoille suunnatussa hoivakodissa aloitetaan kattoremontti. Talossa asuu ja työskentelee monenkirjava joukko asiakkaita ja työntekiiöitä. Osalla asukeista on jäänyt poliittinen "levy jumiin".

Miksi pitäisi nähdä? Tekijät perustelevat:

Esitykset: 29.6.-16.7.

Osoite: Salmelantie 202, Artjärvi

Urajärven Kartanoteatteri

Näytelmä: Veli veljeä vastaan

Tyylilaji: historiallinen draama

Katsomo: kattamaton, 220 paikkaa

Juoni: Kartanotrilogian kolmas osa, vuodet 1905-1918. Von Heideman -suvun viimeinen edustaja Lilly kuolee 1917, juuri ennen sisällissodan alkamista. Lapsuuden ystävien kirkkoherran pojan ja muurarin pojan toveruus on koetuksella sodan melskeessä.

Miksi pitäisi nähdä? Tekijät perustelevat: "Kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa kartanon pihapiirissä esitetty kantaesitys, näytelmän tarina kerrotaan alkuperäisillä tapahtumapaikoilla."

Esitykset: 1.-22.7.

Osoite: Urajärven kartano, Urajärvenraitti 93, Asikkala

Honkalinnan kesäteatteri

Näytelmä: Hollolasta Teksasiin

Tyylilaji: musiikillinen rikoskomedia

Katsomo: nouseva, katettu, selkänojalliset penkit, noin 300 paikkaa

Juoni: Näytelmä kertoo veljeksistä, jotka saavat loistavan idean ansaita rahaa nopeasti.

Miksi pitäisi nähdä? Tekijät perustelevat: "Näytelmä on sijoitettu Lahteen ja lähiympäristöön, ja siinä on lahtelaisen Marko Haaviston musiikkia. Ohjauksesta vastaa Honkalinnaan palannut Väinö Weckström, ja näytelmän on kirjoittanut Tapani Bagge. Honkalinnassa on katsottavaa teatterin ohessa, ja tänä kesänä muutamat piknik-näytökset tuovat uutta vaihtelua."

Esitykset: 1.-22.7.

Osoite: Honkalinnan kesäteatteri, Honkalinnankuja 5, Lahti

Orimattilan Teatteri

Näytelmä: Vaihdokas

Tyylilaji: kotimainen draama

Katsomo: nouseva, osittain katettu, 500 paikkaa

Juoni: Selma Anttilan (syntyi Orimattilassa 1867, kuoli Helsingissä 1942) vuonna 1912 kirjoittamassa Vaihdokas-näytelmässä nuoruuden into ja rakkaus yhdistyvät menneisyyden synkkiin salaisuuksiin, jotka vavisuttavat kyläyhteisöä.

Miksi pitäisi nähdä? Tekijät perustelevat: "Anttilan Vaihdokas-näytelmän teksti on hienosti rakennettu, juurevien henkilöhahmojen avulla kerrottu vahva kuvaus vuosisadan alun Suomesta. Teoksen vahvuus nousee esiin siinä, miten hienosti se istuu nykypäivän yhteiskunnassa elävän ihmisen sielunmaisemaan."

Esitykset: 1.7.-12.8.

Osoite: Jätinpesän kesäteatteri, Urheilutie 11, Orimattila

Padasjoen kesäteatteri

Näytelmä: Rollaattorikapina

Tyylilaji: komedia

Katsomo: katettu, nouseva, noin 180 paikkaa

Juoni: Tarina palvelutalossa asuvien monenkirjavien vanhusten elämästä. Talossa eletään nykytrendin mukaan säästöliekillä. Asukkaat eivät kuitenkaan tyydy tähän vaan nousevat kapinaan.

Miksi pitäisi nähdä? Tekijät perustelevat: "Ajankohtainen, puhutteleva aihe ja hyvä käsikirjoitus, josta kesäteatterimme on hersyvällä huumorilla muokannut nauruhermot laukaisevan esityksen."

Esitykset: 2.-23.7.

Osoite: Padasjoen kesäteatteri, Kavarmäentie 156, Nyystölä (navigaattoriin osoitteeksi Nyystöläntie 233)

Heinäsuon kesäteatteri

Näytelmä: Mäntysuopaa ja metsämansikoita

Tyylilaji: komedia

Katsomo: rinteessä, kartanon puistossa, kattamaton, 500 paikkaa

Juoni: Viiden naisen porukka on mattopyykillä. Paljon on pestävää myös menneessä. Näytelmässä eletään aikaa, jolloin Suomi oli nuori, ja miehet olivat tekijöiden mukaan vielä miehiä ja naiset naisia. Iskelmät kuunneltiin radiosta, marjat poimittiin metsästä ja myymäläauto kävi kahdesti viikossa.

Miksi pitäisi nähdä? Tekijät perustelevat: "Naisten hurjat elämäntarinat ja hurtti huumori linkittävät ovelasti nykyajan menneeseen ja tarjoavat pohdittavaa eri-ikäisille katsojille. Rakkaat rallit ja nostalgiset sävelet nostavat tunnelman kattoon."

Esitykset: 5.7.-11.8.

Osoite: Pyhäniemen kartano, Rantatie 708, Hollola

Iitin Harrastajateatteri

Näytelmä: Ollaan ihmisiksi

Tyylilaji: rock-kupletti, elämäkerta

Katsomo: nouseva, kattamaton, noin 260 paikkaa

Juoni: Näytelmä kertoo Juice Leskisen elämästä.

Miksi pitäisi nähdä? Tekijät perustelevat: "Iitin Harrastajateatteri täyttää 30 vuotta. Sen kunniaksi tanner tärisee, kun Harrastajateatteri ja kylän oma bändi Maakansa Brothers lyöttäytyvät yhteen näyttämöllä. Luvassa huumoria sekä paljon tuttuja biisejä eri tulkinnoin."

Esitykset: 7.-29.7.

Osoite: Iitin kesäteatteri, Museotie 10, Kausala

Kuhmoisten Harrastajateatteri

Näytelmä: Biokaasubisnes

Tyylilaji: komedia

Katsomo: Katettu, rinnekatsomo järvimaiseman äärellä, noin 300 paikkaa

Juoni: Eläkkeellä oleva ylikonstaapeli Sinkkonen saa päähänsä kokeilla kotikutoista biokaasun valmistusta. Kaverikseen Sinkkonen saa kirjastoauton kuljettajan, joka on juuri saanut potkut säästötoimien seurauksena. Sponsoriksi ilmestyy "venäläinen pakolaisöljymiljonääri". Vauhtia ja vaarallisia tilanteita syntyy, kun naispuoliset viranhaltijat sotkeutuvat bisnekseen.

Miksi pitäisi nähdä? Tekijät perustelevat: " Näytelmä on kirjoitettu viime vuonna, eikä sitä ole esitetty aiemmin kesäteattereissa. Hauska koko perheen näytelmä, jossa ei juopotella tai kiroilla. Kannattaa tulla kauempaakin katsomaan kesäteatteria luonnonkauniiseen ympäristöön."

Esitykset: 9.-29.7.

Osoite: Kalholanniemen kesäteatteri, Haaverannantie 2, Kuhmoinen

Kuurina Teatteri

Näytelmä: Panaman Konsuli

Tyylilaji: musiikkinäytelmä

Katsomo: sisätiloissa, 160 paikkaa

Juoni: Esitykseen on koostettu musiikkia ja lyhyitä tekstin pätkiä musiikkinäytelmistä Kuurinan viime vuonna täyteen tulleen 25-vuotisen historian varrelta.

Miksi pitäisi nähdä? Tekijät perustelevat: "Esitys on hyvä esimerkki siitä, kuinka näinkin pieneltä paikkakunnalta löytyy paljon ammattitaitoisia muusikoita, laulajia ja esiintyjiä. Käymme kattavasti lävitse sen, mistä Kuurinan musiikkinäytelmät alkoivat ja mihin ollaan tultu, sekä annetaan vihjeitä tulevasta."

Esitykset: 16.-30.7.

Osoite: Sysmän Teatteritalo, Väihkyläntie 1, Sysmä

Ainopuiston teatteri

Näytelmä: Punaiset Ruusukkeet

Tyylilaji: historiallinen draama

Katsomo: nouseva, katettu, Aino-puistossa, 240 paikkaa

Juoni: Lahden kartanon pehtoorin tyttären Helmin ja kangaskauppias Fagerholmin pojan Iisakin rakkaustarina punaisessa Lahden keväässä 1918. Helmi liittyy kaartiin Punaiseksi Ruusukkeeksi, Iisakki ajautuu toiselle puolelle, valkoisten sotakouluun.

Miksi pitäisi nähdä? Tekijät perustelevat: "Ainutlaatuinen kantaesitys Lahden historiasta - millaista oli lahtelaisten elämä sisällissodan aikana keväällä 1918."

Esitykset: 29.7.-13.8.

Osoite: Aino-puisto, Lahdenkatu 4, Lahti

Nastolan Pisarateatteri

Näytelmä: Mielensäpahoittajan miniä

Tyylilaji: komedia

Katsomo: nouseva, istuinalustan saa lainaksi, tarvittaessa nojallisen tuolin, 200

Juoni: Tuomas Kyrön kirjoittama Mielensäpahoittajan miniä kertoo Liisasta, joka on aloittamassa autuaallisen viikonlopun viettämistä ilman perhettä, mutta hän joutuukin kiireellisesti appiukkonsa kaitsijaksi.

Miksi pitäisi nähdä? Tekijät perustelevat: "Perinteistä kesäteatteria myllymiljöössä. Kyllä ei kesä ole mitään ilman sitä!"

Esitykset: 26.7.-20.8.

Osoite: Immilän mylly, Arrajoentie 88, Nastola

Lisätty 9.6. klo 9:48: Artjärven kesäteatteri

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Kulttuuri ja viihde

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen