Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Arvio

Elokuva-arvio: Kaksi naista lensi yli käenpesän - italialaisen konkariohjaajan draamakomediassa ollaan niin hulluja kuin huvittaa

Valeria Bruni Tedeschin ja Micaela Ramazzottin tulkitsemat naiset pakenevat psykiatriselta unelmiensa lomalle. Kuva: Paolo Ciriello

Hulluna onnesta

3/5 tähteä

Ranskalaisnäyttelijätär Valeria Bruni Tedeschi on parhaimmillaan hieman kahjoissa rooleissa, jotka tuntuvat sopivan hänen kiivaanoloiselle temperamentilleen. Italialaisen Paolo Virzin uudessa viihdyttävässä draamakomediassa Tedeschi pääsee kahjoilemaan olan takaa.Hulluna onnesta kertoo kahdesta naisesta, jotka pakenevat psykiatriselta laitokselta unelmiensa lomamatkalle Toscanassa.

Tedeschin esittämä Beatrice on homssuinen, suorapuheinen ja päällekäyvä maanikko, kun taas Donatella, jota esittää Micaela Ramazzotti, on yliherkkä, lääkkeiden turruttama ihmisraunio. He täydentävät toisiaan tragikoomisesti.

Vetävimmillään Hulluna onnesta on ohikiitävissä hetkissä, joissa Tedeschi ja Ramazzotti pelaavat yhteen ottamalla komedian irti naisten ystävyydestä. Beatricen aristokraattiset eleet, valheet ja loputon suulaus kirvoittavat viihdyttävää hämmennystä, normeja rikkoen.

Tedeschi ja Ramazzotti pelaavat yhteen ottamalla komedian irti naisten ystävyydestä.

Vakavina hetkinä käy ilmi, millaista yksinäisyyttä ja tuskaa naiset ovat joutuneet elämässään kokemaan. Thelma ja Louise -tyyppisellä pakomatkalla tutustutaan tärkeisiin ihmissuhteisiin molempien naisten menneisyydestä. Ramazzotti tuo kiitettävästi esiin traumatisoituneen ihmismielen herkkyyttä. Ei heistä silti järin syvällisiä henkilöhahmoja kasva, vaikka mukana on yhteiskunnallinenkin näkökulma. Naiset edustavat eri yhteiskuntaluokkia ja heidän saamansa kohtelu on sen mukaista.

Tarinan kulku on aika arvattava, samoin sentimentaalisuuden sävy, jolla elokuvassa kuvataan onnellisuuden ja hulluuden teemoja. Sydämellisiä sekopäitä, yhtä kaikki.

Kesäisen Toscanan ylelliset pytingit ja vapauden huumaa hehkuvat, auringossa kylpevät maisemat ovat nättiä silmänruokaa.Ohjaus: Paolo Virzi, käsikirjoitus: Paolo Virzi, Francesca Archibugi, kuvaus: Vladan Radovic. Pääosissa: Valeria Bruni Tedeschi, Micaela Ramazzotti. Tyylilaji: Draamakomedia. K-16.

Jarno Lindemark

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Kulttuuri ja viihde

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen