Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Uusissa Gladiaattoreissa mukana myös lahtelaista lihasvoimaa - Cheekin veli Jere Tiihonen on Mohikaani

Jere Tiihonen on Gladiaattorien Mohikaani. Kuva: Nelonen

Nelonen tuo syyskuussa ruutuihin takavuosilta tutun suosikkiformaatin Gladiaattorit. Uudistuneessa ja vauhdikkaassa viihdeshow'ssa urheilulliset kilpailijat ja huipputreenatut gladiaattorit kohtaavat kilpa-areenalla.

Mukana 16 gladiaattoria eli 8 miestä ja 8 naista. Paluun tekevät tutut nimet, kuten Titaani, Viikinki, Salama ja Pantteri.

Gladiaattoreissa on mukana myös lahtelaista voimaa, kun ex-vapaaottelija Jere Tiihonen lähti mukaan. Cheekin veli on ohjelmassa Mohikaani.

Tiihosta on pyydetty mukaan monenlaisiin projekteihin, mutta tähän mennessä hän on aina kieltäytynyt. Kun kutsu gladiaattoriksi tuli, vastaus oli heti 'ehdottomasti kyllä'.

- Lapsena seurattiin paljonkin Gladiaattoreita, ja oma suosikkini oli Mohikaani. Mika Ounaskari oli silloin se kova ukko, mistä me digattiin, Tiihonen kertoo ohjelman tiedotteessa.

Tiihonen aloitti nyrkkeilyn 15-vuotiaana ja alkoi niihin aikoihin viihtyä myös kuntosalilla. Vuonna 1999 hän päätyi vapaaottelun pariin ja kisasi amatöörisarjassa. Ammattilaishäkeistä Tiihonen nostaa yhdeksi huippuhetkekseen voiton ranskalaisesta Christophe Chapiuksesta.

Mohikaania kuvataan näin: "Mohikaani on peloton oman tiensä kulkija, joka liikkuu vikkelästi, mutta yllättää myös voimallaan."

Tässä ovat kaikki kuusitoista gladiaattoria. Kuva: Nelonen

Gladiaattoreina nähdään myös muun muassa voimanostaja Juha "Bullin veli" Mentula (Viikinki), ex-kiekkoleijona ja MM-mitalisti Hannes Hyvönen (Hurja), nyrkkeilijä Amin Asikainen (Kivinyrkki), triathloniin hurahtanut Martina Aitolehti (Pantteri) sekä kehonrakennuksen ja voimanoston MM-mitalisti Suski Mantila (Salama).

Kilpailijahakuun saapui lyhyessä ajassa liki 400 hakemusta. Kilpailijat taistelevat gladiaattoreita vastaan erilaisissa voimaa, ketteryyttä, nopeutta ja sitkeyttä vaativissa lajeissa. Kaikki gladiaattorit ovat raskaan sarjan ammattilaisia monelta eri urheilun osa-alueelta.

Heikki Paasosen juontama koko perheen ohjelma rakentuu niin, että kahdeksassa alkukarsintajaksossa kilpailevat 16 naista ja 16 miestä. Heistä parhaat etenevät semifinaalijaksoon. Kausi huipentuu finaalijaksoon, jossa kruunataan parhaat taistelijat.

Ohjelma kuvataan Tampereen Tähtiareenalla kesäkuun alussa.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi