Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Entinen ammattilaisfutari ja näyttelijä käynnistelee soolouraansa suomeksi - yleisö pyytää aina vain Daa-da daa-daa

Lahtelainen Konsta Hietanen tuli tunnetuksi laulavana ja näyttelevänä lapsitähtenä. Ammatin hän löysi jalkapallosta, muun muassa FC Lahden ja Myllykosken Pallon riveistä. Nyt suunta on toinen, mutta menneisyys kulkee aina mukana. Tunnettuus on kaksiteräinen miekka, Konsta Hietanen sanoo.

Hietanen keikkailee myös trubaduurina ja Vox Undercover -coverbändin kanssa. Kuva: Juha Peurala

Moniosaaja Konsta Hietanen on alkanut tehdä musiikkia artistinimellä Konsta. Konstan ensimmäiset kappaleet, Kasvanut vinoon sekä Tämän illan, julkaistiin verkossa huhtikuun lopulla, ja lisää on tulossa.

- Olen uuden kynnyksellä. Alkukesästä julkaistaan kevyt kesäbiisi Lennellään ja ensi viikolla äänitetään pari syksyllä julkaistavaa laulua. Pöytälaatikossa biisejä on valmiina yli albumillinen, Hietanen kertoo.Kasvanut vinoon ja Tämän illan ovat melodista radioystävällistä poppia, mutta niiden säveltäjä ja sanoittaja korostaa, että tulevaisuuden Konsta on monipuolisempi.

- Pidän kotimaisista lauluntekijöistä, kuten Olavi Uusivirta, Juha Tapio ja J. Karjalainen, mutta yhtä lailla Kings of Leonista, Von Hertzen Brothersista ja Biffy Clyrosta. Jokin punainen lanka musiikissa pitää olla, mutta en mieti musiikkia tehdessäni tiettyä kuulijakuntaa. Teen monipuolista melodista musiikkia, enkä näpertele. Joka äänitteellä on tarkoitus ottaa iso askel eteen.

Suunnitelmissa siintää täyspitkä.

- Albumijulkaisun aika voisi olla ensi vuonna. Vasta sen jälkeen on tarkoitus lähteä keikoille bändin kanssa Konsta-nimellä.

Hietanen suunnittelee albumin tekoa Konsta-nimellä. Levyn julkaisu voisi olla ensi vuonna, artisti sanoo. Kuva: Juha Peurala

Musiikki elättää

Konstan bändissä soittavat rumpali Erno Liukkonen, kitaristi Erno Rosenberg, pianisti Atte Väänänen sekä basisti Santtu Väänänen. Kokoonpano on sama kuin Hietasen coverbändissä Vox Undercover.

- Vaikka miehistö on sama, bändien ohjelmisto täysin eri, laulaja-kitaristi Hietanen sanoo.

Vox Undercoverin on tarkoitus jatkaa keikkailua senkin jälkeen, kun Konstan kone on saatu käyntiin.

- Luulen, että coverbändi kulkee rinnalla pitkään. Konstana haluan tehdä fiksuja keikkoja, hyvissä paikoissa, vaikka sitten harvemmin.

Vox Undercoverin keulilla ja trubaduurina Hietanen on esiintynyt reilun kolmen vuoden aikana yli 300 kertaa.

Viimeisen vuoden hän kertoo eläneensä musiikilla ja muilla äänitöillä, kuten mainosspiikkauksilla.

- Jalkapallouran jälkeen ehdin keikkailun ohella toimia personal trainerina ja sijaisopettajana. Nyt pystyn keskittymään pelkästään musiikkiin. Perheellekin jää paljon enemmän aikaa kuin kolmea työtä tehdessä.

Konsta Hietanen julkaisi syksyllä 2013 ensimmäisen soolokappaleensa This Vicious Love. Nykyisin hän tekee musiikkia suomeksi nimellä Konsta. Kuva: Juha Peurala

Yleisö ei unohda Daa-da daa-daa

Konsta Hietanen on esiintynyt pienestä pitäen. Hän voitti television Tenavatähti-laulukilpailun alle kymmenvuotiaana ja vähän toisella kymmenellä näytteli pääosaa menestyselokuvassa Poika ja ilves. Aikuisiällä hän pelasi kahdeksan kautta jalkapalloa Veikkausliigassa.

Minun pitää tehdä kovasti töitä vakuuttaakseni yleisön, että olen muusikko.

Aikaisempi tunnettuus on musiikkiuraa luodessa kaksiteräinen miekka.

- Minun pitää tehdä kovasti töitä vakuuttaakseni yleisön, että olen muusikko, enkä laulava ja soittava ex-futari tai ex-näyttelijä. Toisaalta menneisyyteni on iso osa lavahahmoani. Muilta yleisö pyytää Paranoidia, minulta Daa-da daa-daa. En vedä sitä, mutta pääsen kuitenkin helposti vuorovaikutukseen yleisön kanssa.

Artistin uralle lähtenyt Konsta Hietanen kertoo eläneensä nyt vuoden päivät musiikilla ja erilaisilla äänitöillä. Kuva: Juha Peurala

Konsta koputtelee levy-yhtiöiden ovia

Lahtelainen on julkaissut ensimmäiset äänitteensä omakustanteena. Tekniikkapuolen ja keikkamyynnin hän on opiskellut trubaduurina ja operoidessaan Vox Undercoverin kanssa.

- Äänentoistot, valot ja savut hoituvat. Teen paljon firmakeikkoja ja yksityistilaisuuksia. Niissä on harvoin valmiita rakenteita. Tiedän kuitenkin omat rajani. Konstalla olen alkanut koputella levy-yhtiöiden ovia. Apua tarvitsen ainakin musiikin jakeluun ja markkinointiin, hän pohtii.

Kuka?

Konsta Hietanen

Lahtelainen 32-vuotias muusikko. Tekee soolouraa Konsta-nimellä, Vox Undercover -yhtyeen keulahahmo, esiintyy myös trubaduurina.

Julkaisi syksyllä 2013 ensimmäisen soolokappaleensa This Vicious Love ja Vox Ratio -yhtyeen kanssa kappaleen Let’s Hide Away.

Entinen ammattilaisjalkapalloilija. Pelannut Veikkausliigaa FC Lahdessa ja MyPa:ssa. Lopetti pelaamisen kauden 2013 päätteeksi. Kuusysin kasvatti. Voitti A-nuorten Suomen mestaruuden Kuusysissä 2003.

Voitti vuonna 1994 tv:n Tenavatähti-laulukilpailun Sammy Babitzinin läpimurtokappaleella Daa-da daa-da. Levytti kilpailun jälkeen albumin Kone.

Näytteli pääosan Raimo O. Niemen elokuvassa Poika ja ilves (1998).

Esiintyi ääninäyttelijänä elokuvissa Toy Story ja Kiki, Koko ja avaruusotus, Babe - urhea possu ja Babe suurkaupungissa.

Juonsi Tuhkaa ja timantteja -talkshow’ta Sakke Järvenpään, Mato Valtosen ja Sakari Kuosmasen kanssa.

Esiintyi televisiossa myös omassa viihdeohjelmassaan Konstan koukkuja.

Naimisissa, neljän pojan isä.

Janne Urpunen
janne.urpunen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi