Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Näin soi uusi Tuntematon sotilas - kuuntele maistiainen Lahden Sinfonian äänityksistä

Syksyllä ensi-iltaan tulevan Tuntematon sotilas -elokuvan musiikin soittaa Sinfonia Lahti. Elokuvan musiikkia äänitettiin maanantaina ylikapellimestari Dima Slobodenioukin johdolla Sibeliustalossa.

Musiikin on säveltänyt Lasse Enersen. Hänen musiikkiaan voi kuulla muun muassa Tom of Finland -elokuvassa.

Sinfonia Lahti on ollut aiemminkin mukana elokuvatuotannoissa. Orkesteri soitti Timo Koivusalon Sibelius-elokuvan (2003) musiikin Osmo Vänskän johdolla, ja muusikot myös esiintyvät elokuvassa orkesterimuusikoiden rooleissa. Koivusalon Täällä Pohjantähden alla -elokuvassa (2009) Sinfonia Lahti tulkitsee Jaakko Kuusiston musiikkia.

"Pitkä prosessi ja pitkäaikainen haave"

Väinö Linnan Sotaromaaniin ja Tuntemattomaan sotilaaseen perustuvan elokuvan ovat käsikirjoittaneet Jari Olavi Rantala ja Aku Louhimies, joka myös ohjaa elokuvan. Hän tervehti orkesteria ennen äänitysten alkua Sibeliustalossa.

- Tuntematon sotilas on ollut pitkä prosessi ja pitkäaikainen haave, joka on nyt toteutumassa. Linnan romaani on hyvin monitahoinen, ja Jari Olavi Rantalan kanssa meitä on kiinnostanut, miten ihminen muuttuu dramaattisissa olosuhteissa, Louhimies kuvasi.

Hänen mukaansa elokuvamusiikissa on lähdetty ajatuksesta, että musiikin ei tarvitse tuoda lisää dramaattisuutta.

- Ajatuksena on, että musiikki toisi sielua ja haurautta, Louhimies jatkoi.

Elokuvan päärooleissa nähdään muun muassa Eero Aho, Jussi Vatanen, Johannes Holopainen, Aku Hirviniemi ja Paula Vesala. Kuvaukset alkoivat viime kesäkuussa Haminassa. Lisäksi elokuvaa on kuvattu Kotkassa, Forssassa, Ristiinassa, Mikkelin Läsäkoskella, Kolilla, Kainuussa sekä Helsingissä keskustassa, Santahaminassa ja Suomenlinnassa. Elokuvan kuvaukset päättyivät 3. maaliskuuta Vekaranjärvellä.

Tuntematon sotilas on seitsemän miljoonan euron budjetillaan suurin koskaan tuotettu suomenkielinen elokuva. Ensi-ilta on 27. lokakuuta.

Millamari Uotila
millamari.uotila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi