Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Antti Holma yrittää tehdä rooleistaan uskottavia opettelemalla räppäämään ja seuraamalla Tiihosia - Cheek jännittää, kuinka Holman puhe taittuu

Kun Antti Holma sai kuulla, että hän tekee sekä Cheekin, eli Jare Tiihosen ja hänen kaksoisveljensä Jere Tiihosen elokuvaroolit, jalat menivät veteliksi.

- Se oli mulle merkki, että tähän haluan ehdottomasti lähteä mukaan. Kun mulle soitettiin koekuvauksesta, ajattelin ensin, että varmaan Jeren roolia haetaan. Että Jare ehkä haluaa näytellä itse. Tätä kaksoisroolia en olisi ikinä ajatellut, näyttelijä Antti Holma kuvasi tiedotustilaisuudessa Helsingin Tennispalatsissa

Siellä julkistettiin rap-artisti Cheekin elämästä kertovan Veljeni vartija -elokuvan näyttelijät. Helmikuussa 2018 ensi-illan saava elokuva on fiktiivinen kuvaus lahtelaislähtöisten Jare ja Jere Tiihosen elämästä.

Henkinen 180-vuotias tekemässä nuorisoroolia

Holma kuvaa astuvansa roolityössä kilometritolkulla oman mukavuusalueensa ulkopuolelle. Se jännittää.

- Tässä on niin iso haaste, ei vain kaksoisrooli, vaan myös se, että olen henkisesti ainakin 180-vuotias ja Jare on varmaan 15-vuotias. Se on mahtavaa, että tässä on nuorten ihmisten ison meiningin elokuvasta kyse, ja jos musta tuntuu välillä, että olen sellainen hyytynyt vanha setä, niin nyt astun oman mukavuusalueen ulkopuolelle kilometritolkulla, Holma kuvaa.

Hänelle tärkeintä Cheekin tulkitsemisessa on, että räppäristä ei tehdä sketsihahmoa.

- Olen itse tehnyt joskus Elastisen sketsihahmon Putous-ohjelman aikana, mutta se on sitä käsien heiluttelua ja muuta. Nyt yritetään varastaa sielu niin kuin [ohjaaja] JP Siili sanoi.

- Totta kai me halutaan, että siellä on myös Jaren seuraajille ja faneille ne tunnistettavat pisteet, ja se näyttää ja kuulostaa siltä, että voisin olla uskottavasti ammattiräppäri. Että totta kai mä varastan niin paljon kuin voin.

Holman ja Tiihosten pitää viettää aikaa yhdessä

Elokuvaa kuvattiin maaliskuussa Lahdessa, mutta Holma ei vielä silloin ollut kameran edessä. Kuvaukset jatkuvat elo-syyskuussa. Sitä ennen Holman pitäisi ottaa haltuun myös räppääminen.

-  Nyt mun räppääminen on herkällä orastavalla nupullaan. Se on tulossa. Kuuntelen paljon musaa ja Cheekin musaa. Alkutyö on lähtenyt käyntiin, mutta kesäkuussa pistetään räppikoulua pystyyn, ja lähden myös jätkien mukaan keikoille katsomaan kärpäsenä katossa.

Jare ja Jere Tiihosen rooli elokuvan teossa on juuri näyttelijöiden valmentaminen tuleviin rooleihinsa - siihen kuinka olla Jare ja Jere.

- Se on se, mitä multa pyydettiin tähän. Haluan korostaa sitä, että tämä on Helsinki-filmin projekti, mutta mun pitää kertoa tarinaa, mun pitää opettaa Anttia räppäämään, ja Antin pitää pystyä löytämään minusta ja Jerestä ne piirteet, joita hän tarvitsee, Jare Tiihonen sanoo.

- Meidän on välttämätöntäkin viettää aikaa yhdessä. Keikoille kannattaa tulla messiin ja johonkin juhlaseurueeseen. Ja Jere joutuu opettamaan pari kunnon ninjaotetta ja liikettä, sitä vapaaottelupuolta, Jare jatkaa.

- On tärkeää olla tekemisissä ja tutustua paremmin, jotta Antti saa kiinni, minkälainen ihminen minä olen, Jere Tiihonen sanoo.

Eniten Jarea jännittää se, miten Holman puhe kulkee.

Elokuvaohjaaja JP Siili (vas.) ja Cheekin roolin näyttevä näyttelijä Antti Holma laulaja Cheekin elämästä kertovan Veljeni vartija -elokuvan nimiroolien esittäjien julkistustilaisuudessa. Kuva: Lehtikuva

"Annetaan ammattilaisten hoitaa nämä asiat"

Mutta miksi Cheek ei sitten itse lähtenyt esittämään Cheekiä. Jare Tiihosen mukaan sitäkin vaihtoehtoa pyöriteltiin.

- Musta tuntuu, että se olisi ollut vähän iso pala mulle. Tämä on kuitenkin tositapahtumiin perustuva fiktiivinen elokuva, joten mä halusin, että siinä on kaveri, joka en ole minä. Olisin mä saattanut onnistuakin, jos olisin vuoden näyttelijäkoulua käynyt, mutta annetaan ammattilaisten hoitaa nämä asiat.

Holman valintaan Tiihoset ovat tyytyväisiä.

- Ohjaajalla JP Siilillä oli ehdoton näkemys siitä, että Antti olisi paras. Sitten koekuvattiin useita tyyppejä ja nän ne videot ja olin samaa mieltä, Jare Tiihonen sanoo.

- Niiden roolitöiden perusteella, joita olen nähnyt, uskon, että hyvin menee, veli jatkaa.

Mitä Cheek sitten mielellään näkisi hänen elämästään kertovassa elokuvassa?

- Tuottaja Dome Karukoski näki parhaana kulmana veljesten kasvutarinan. Ja olen samaa mieltä. Turha tehdä pelkästään jätkästä, joka räppää, vaan tuoda syvempiäkin kerroksia, veljesten kasvutarina ja isäsuhde ja siitä eteenpäin meneminen.

Nyt selvisi, miksi Cheek pilkki revityt farkut päällä

Maaliskuisissa Lahden kuvauksissa Jare ja Jere istuvat Vesijärven jäällä, ja Jare lisäsi kuvapalvelu Instagram-tililleen otoksen jäältä. Kuvassa veljekset ovat ikään kuin pilkillä ja Jarella on päällään revityt farkut, mikä aiheutti heti kommentointia siitä, eikö miehellä ole pilkillä kunnon vaatteita päällä.

- Siitä tuli kauhea polemiikki, että miksi mulla ei ole kunnon vaatteita pilkillä, mutta me oltiin silloin siellä seuraamassa kuvauksia ja otettiin vain sellainen kuva. Silloin ei voinut vielä kertoa elokuvasta, Jare Tiihonen kertoo.

Elokuvassa Tiihoset nähdään kolmena eri ikäkautena. Lapsia esittävät 8-vuotiaat espoolaiskaksoset Niklas ja Julius Liukkonen. Teini-ikäisiä esittävät puolestaan 17-vuotiaat vaasalaiskaksoset Eemeli ja Vilhelmi Masanen. Elokuvaan haettiin helmikuussa kaksospoikia koekuvauksia varten.

Muut näyttelijät, kuten Tiihosten isä ja äiti, julkistetaan myöhemmin.

Millamari Uotila
millamari.uotila@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Kulttuuri ja viihde

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen