Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Lahden Harrastajateatteri tuo perjantaina ensi-iltaan Kekkos-näytelmänsä

Lahden Harrastajateatterissa on mukana parisenkymmentä näyttämötaiteen harrastajaa. Kuva: Lahden harrastajateatteri

Reilun vuoden Lahdessa toiminut Lahden Harrastajateatteri tuo perjantaina ensi-iltaan Kekkos-aiheisen näytelmänsä. Kekkonen tulee! perustuu Elias Koskimiehen elokuvaan vuodelta 2013. Näytelmäksi sen on dramatisoinut ja ohjannut Jorma Kakko.

Kakko pitää tarinaa "hyvällä tavalla vinksahtaneena".

- Kun viime kesänä mietin, mitä Lahden Harrastajateatteri tekisi seuraavaksi, palasi tarina mieleeni. Kun lupa-asiat selvisivät, niin sitten vain työhön. Syksyllä pääsimme aloittamaan harjoitukset, Kakko kertoo teatterin tiedotteessa.

Kakon mukaan 1970-luvulle sijoittuva tragikoominen tarina nostaa esiin myyttisen ja jumalhahmoisen presidentin. Näytelmä kuvaa jännitteitä, joita Kekkosen tulo pienelle pohjoisen paikkakunnalle synnyttää jo ennalta. Näytelmän presidentti elää henkilöiden mielissä, mutta hahmolla ei ole välttämättä paljonkaan tekemistä totuuden kanssa.

- Ehkä huomenna kaikki on toisin! Siinä on näytelmän keskeinen ajatus, ehkä eskapistinen, mutta toisaalta lohdullinen ja hyvin tähänkin päivään sopiva. Siinä on jotain samaa kuin Beckettin klassikkonäytelmässä Huomenna hän tulee, Kakko vertaa.

Keväällä toinenkin näytelmä

Lahden Harrastajateatteri sai alkunsa syksyllä 2015. Ensimmäisenä näytelmänä nähtiin Esa Leskisen ja Sami Keski-Vähälän Päällystakki toukokuussa 2016. Tällä hetkellä toiminnassa on mukana parisenkymmentä harrastajaa.

Tälle keväälle teatteri valmistaa vielä toisenkin näytelmän, kun Eila saa ensi-iltansa 11. toukokuuta. Jarmo Lampelan elokuvaa ei ole aiemmin nähty teattereissa, joten kyseessä on kantaesitys. Elokuvaversio voitti kaksi Jussi-palkintoa vuonna 2004.

Harrastajateatteri kokoaa näyttelijät kuhunkin näytelmään tapauskohtaisesti.

- Tarkoituksena on kasvattaa toimintaa maltillisesti. Myös lapsiryhmän muodostamisesta on ollut puhetta, teatteri tiedottaa.

Kekkonen tulee! ensi-ilta Lahden Pikkuteatterissa 10.3. klo 19. Kuusi esitystä joista viimeinen 25.3. klo 18.

Ilkka Kuosmanen
ilkka.kuosmanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi