Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Lahden teatteritarjonta hemmottelee nyt lapsia ja lapsenmielisiä

Pekka Töpöhäntä (Mikko Laine) saapui Lahteen. Kuva: Mirja Hussain

Lapsia hemmotellaan tänä keväänä hyvällä teatterilla. Teatteri Vanhan Jukon Pekka Töpöhäntä saa ensi-iltansa tammikuun 21. päivä. Lahden kaupunginteatterin joulukuussa alkanut Iso Paha Susi jatkaa kevääseen saakka. Lisäksi vielä Lasten talvikarnevaalit pyörähtävät käyntiin 28.1. ja jatkuvat 12.2 saakka.

Pekka Töpöhännän Jukon lavalle ohjannut Suvi Halinen kertoo halunneensa tehdä esityksen sen hienojen ja edelleen ajankohtaisten teemojen vuoksi. Gösta Knutssonin Pekka Töpöhäntä -kirjoista tutut tapahtumat on näyttämölle dramatisoinut Kari Suvalo.

- Pekka Töpöhäntä on edelleen tiukasti ajan hermoilla. Näytelmä käsittelee erilaisuutta ja kiusaamista, ja näistä aiheista ei kai voi puhua liikaa. Kyllä nämä teemat on iso syy siihen, miksi halusin tarttua juuri Töpöhäntään, Halinen sanoo.

Halisen ehdotus näytelmästä otettiin Jukossa hyvin vastaan, sillä teatterissa on vahva halu huomioida myös lapsikatsojat. Jukolaisten tämän vuoden ns. pääjutun ensi-ilta ajoittuu ensi syksyyn, joten Töpöhännälle löytyi luonteva paikka heti alkuvuodesta.

Varsinkin Jukon taiteellinen johtaja Linda Wallgren hykertelee tyytyväisyyttään. Wallgren on huolissaan siitä, millainen muutos suomalaista teatterikenttää odottaa. Yleisöt ikääntyvät ja katsomot tyhjenevät, ellei suuntaa saada käännettyä.

- Lapset, jotka oppivat harrastamaan kulttuuria, hakeutuvat sen pariin myös aikuisena. Mutta sen mitä lapsille tarjotaan, pitää olla laadukasta. Muuten kokemus voi jäädä monella viimeiseksi.Pekka Töpöhäntä -näytelmä on Jukon ja Lahden kansanopiston teatterilinjan yhteistyötä.

- Tässä on kova ryhmä, heissä on ilmaisuvoimaa. On tosi upeaa, että tällainen porukka saatiin mukaan Jukon kevätkauteen. Omalla porukalla ei näin suurta olisi pystytty tekemäänkään, Wallgren sanoo.

Tarja Koljonen / Uutissuomalainen
tarja.koljonen@uutissuomalainen.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi