Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Lahtelainen Marja-Liisa Jokitalo valittiin Taidemaalariliiton johtoon

Marja-Liisa Jokitalo valittiin taiteilijayhdistyksen johtoon. Kuva: Mirja Hussain

Lahtelainen taidemaalari Marja-Liisa Jokitalo on valittu Taidemaalariliiton uudeksi puheenjohtajaksi. Jokitalo valittiin tiedotteen mukaan tehtävään liiton syyskokouksessa 25. marraskuuta. Hänen puheenjohtajakautensa alkaa 1.1.2017.

Jokitalo on opiskellut taidemaalausta Lahden Taideinstituutissa ja valmistunut filosofian maisteriksi Helsingin yliopiston taiteiden tutkimuksen laitokselta pääaineenaan estetiikka. Taiteellisen työnsä lisäksi Jokitalo on opettanut sivutoimisesti visuaalisten alojen ammatteihin valmistuvia.

Jokitalo on toiminut aktiivisesti taiteilijajärjestöissä ja niiden luottamustehtävissä niin paikallisella kuin valtakunnallisella tasolla. Hän istuu Taidemaalariliiton hallituksessa toista kautta ja on Taidemaalariliiton edustaja Suomen Taiteilijaseuran edustajistossa. Jokitalo on toiminut Hämeen taidetoimikunnan jäsenenä ja varapuheenjohtajana kaksi kautta.

Taiteellista työtään Jokitalo on tuonut säännöllisesti esille näyttelyissään. Parhaillaan hänen teoksiaan on esillä yksityisnäyttelyssä Galleria Kipinässä Lahdessa.

Pääasiallisesti öljyvärein maalaavan taiteilijan teoksissa väri on tärkeä.

Taidemaalariliiton väistyvä puheenjohtaja on Maaria Märkälä, joka on toiminut taidemaalareiden edunvalvojana lähes yhdeksän vuotta.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi