Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

200 nuorta naista halusi mukaan Cheekin kesäkiertueelle, neljä valittiin - koreografi Venla Vuorio kertoo, miten projekti tehdään suuren maailmaan tyyliin

Venla Vuorio, Cheek ja Cheekin manageri Carla Ahonius kesäkiertueen taustatanssijoita valitsemassa.

Kukaan muu artisti Suomessa ei ollut tehnyt aiemmin mitään vastaavaa. Huhtikuussa Cheek järjesti castingin taustatanssijoille, ja 200 nuorta naista tanssi Cheekin, tämän managerin Carla Ahoniuksen ja koreografi Venla Vuorion edessä päästäkseen mukaan Cheekin kesäkiertueelle. Hakijoita oli joka puolelta Suomea, mutta jopa Ruotsista asti.

Neljä tanssijaa valittiin.

Nämä neljä naista esiintyivät Alpha Omega -kiertueen keikoilla juhannuksesta elokuuhun Venla Vuorion tekemien koreografioiden mukaan. Vuorio ei itse ollut kiertueella tanssimassa, mutta kävi joillakin keikoilla katsomassa, miten kaikki sujuu, eli "tarkistamassa laadun", kuten hän itse asian ilmaisee.

- Se tunne, kun esiintyy sellaiselle määrälle yleisöä... ei sitä voi verrata oikein mihinkään. Tanssijat tulivat esityksen jälkeen lavan taakse ihan euforisessa tilassa, Vuorio kuvaa.

Joka keikan jälkeen maljat menestykselle

Asikkalan Vääksyssä lapsuutensa ja nuoruutensa asunut Vuorio on työskennellyt Kaija Koolle, Robinille, Jenni Vartiaiselle ja Helly Luville, mutta Cheek on oma lukunsa.

- Casting ja kesäkiertue olivat huikea kokemus. Jare (Tiihonen) otti ensi kertaa show'hun mukaan uuden elementin, eli tanssijat ja koreografin. Arvostan suuresti, että sain olla mukana erittäin ammattimaisesti toteutetussa, isossa mittakaavassa tehdyssä projektissa.

Cheek tunnetaan erittäin tarkkana ja kunnianhimoisena miehenä, mutta koreografioiden suhteen Vuorio sai täyden luoton ja vapauden suunnitella ne itse. Toki Cheek valitsi biisit, ja koreografiat käytiin läpi artistin ja managerin kanssa, mutta kättä ei tarvinnut vääntää.

- Jare on tarkka ja hyvin analyyttinen, mutta se näkyy lopputuloksessa. Mitään ei tehdä sinnepäin, vaan täysillä. Jarelle on myös tärkeää, että kaikilla on hauskaa, että juhlat on aina mukana. Hauskaa meillä tosiaan kesän aikana oli. Joka keikan jälkeen nostimme maljat menestykselle.

Vuorio ja Tiihonen tutustuivat alunperin jo vuosia sitten

Venla Vuorio (kuvassa vasemmassa reunassa) tanssiryhmänsä kanssa 2000-luvun alkupuolella.

Vuorio tutustui Jare Tiihoseen ja Kari Kapa Härköseen eli Brädiin jo yli 10 vuotta sitten, kun Cheek ei vielä ollut joka mökin mummon tuntema. Vuorio esiintyi tanssiryhmänsä kanssa Cheekin kanssa samoissa rap-tapahtumissa Lahdessa, ja Vuorio kulutti muutenkin aikaansa mastokaupungissa - hän oli käynyt kaupungissa tanssitunneilla 8-vuotiaasta asti.

Rap, hiphop ja r'n b soivat kotona MTV-musiikkikanavalta, ja Vuorio imi vaikutteita musiikkivideoista.

- Rap-kulttuuri on maskuliininen ja tätä korosti se, että esiinnyimme tuohon aikaan lökäpöksyissä ja XXXL-t-paidoissa.

Kului useita vuosia, kun Cheek ja Vuorio eivät olleet tekemisissä, kunnes Cheek oli vierailevana artistina Kaija Koon Superkonsertissa. Cheek, Ahonius ja Kaija Koolle koreografian tehnyt Vuorio sattuivat istumaan samaan pöytään keikan yhteydessä, ja siitä se sitten lähti.

- Muistan, että Cheek ja Ahonius katsoivat toisiinsa merkitsevästi, ja ilmeisesti päättivät, että ovat nyt löytäneet kesäkiertueen koreografin.

Millä perusteella tanssijat valittiin?

Mitä tulee siihen, millä perusteella joku valitaan ison artistin taustatanssijaksi, on monen tekijän summa. 200 neitokaista karsittiin koetanssien jälkeen lopulta 20:een, ja siinä vaiheessa valinta alkoi olla todella vaikeaa. Kaikki olivat niin hyviä.

- Halusimme pitkiä, näyttäviä naisia, joilla on hyvä energia ja karismaa. Karisman huomaa aika nopeasti, että onko sitä. Lisäksi neljän hengen porukan piti sopia keskenään ulkomuodollisesti yhteen. Heidän piti olla esimerkiksi samanpituisia, mikä saattoi karsia muuten todella hyviä tanssijoita, Vuorio kertoo.

Valitut neljä tanssijaa ovat jatkaneet kesäkiertueen jälkeen esiintymisiään esimerkiksi Cheekin tv-keikoilla. Vuorion yhteistyö Cheekin kanssa jatkuu myös tulevaisuudessa.

Saara Larkio
saara.larkio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi