Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Fanit jonottivat Apulanta-ämpäreitä - "Päätin, että varmasti tämän ämpärin saan"

Apulandian avajaisissa oli kaiken ikäisiä faneja. Ari Hokkasen perhe oli tullut paikalle kolmessa polvessa. Mukana olivat tytär Pinja Hokkanen, tämän mies Henry Miettinen ja heidän lapsensa, pian kaksi vuotta täyttävä Reino Miettinen.

- Päätin, että varmasti tämän ämpärin saan. Tulimme yhdeltä ja olimme ihan ensimmäisiä. Sen jälkeen alkoi tulla lisää porukkaa, Ari Hokkanen kertoo.

Ämpäreitä jaettiin kojussa, jossa oli myytävänä paljon Apulanta-aiheista tavaraa. Hokkanen myöntää, että ilmaisen ämpärin lisäksi matkaan tarttui muutakin.

- Menihän tuossa rahaa muutenkin. Ostettiin paitoja, kaulakorua, pipoa ja parkkikiekkoa.

Myös pikku-Reino sai oman Apulanta-paitansa, vaikka poika ei vielä bändin nimeä osaakaan sanoa.

Henry Miettinen ja Pinja Hokkanen ja lapsensa Reino Miettinen sekä pappa Ari Hokkanen jonottivat yli kaksi tuntia ämpäreitä. Kuva: Juha Peurala

Ensimmäinen keikka kolahti

Ämpäreitä alettiin jakaa vasta, kun avajaisten virallinen osuus oli pidetty. Niinpä suurin osa tosifaneista seisoi pihan toisessa päässä ämpärijonossa avajaisseremonian ajan.

Apulandiaan otettiin 70-80 ihmistä kerralla sisälle, joten ämpärit saaneet eivät päässeet ensimmäisten joukossa museoon sisälle.

Ämpärijonon etupäässä seisoi myös Apulanta-fani Tanja Miettinen. Hän oli tullut Janakkalan Vähikkälästä tyttärensä ja ystävänsä kanssa Apulandian avajaisiin.

Tanja Miettinen Vähikkälästä ja Nina Salo neljävuotiaan tyttärensä Jessin kanssa Hämeenlinnasta olivat hyvillä holleilla ämpärijonossa. Kuva: Juha Peurala

- Pitäähän tulla katsomaan, millainen paikka on, hän naurahtaa.

Miettinen on kuunnellut Apulantaa vuodesta 1997 asti. Hän oli päätynyt keikalle vahingossa, ja silloin kolahti oikein kovaa.

Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen juttelivat Apulandian avajaisissa vieraiden kanssa. Ämpärijonossa Miettistä ei vielä idoliensa tapaaminen jännittänyt.

- Kyllä se tutina taas kohta alkaa.

Ämpärijonossa oli kaikenkarvaista porukkaa. Kuva: Juha Peurala
Heidi Asplund
heidi.asplund@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi