Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Turkulaiset Koskimiehet toivat Apulandialle lahjan: käsin kirjoitettuja suunnitelmia ensimmäisistä kotisivuista ja fanien lähettämiä kuvia alkuajoilta

Apulandian avajaisjonosta löytyi pariskunta, jolla oli mukanaan kukkia ja salaperäisen näköinen kansio.

- Siinä on Apulanta-muistoja vuosien varrelta. Se on menossa museotavaraksi toivottavasti, Matti Koskimies esitteli kansiota.

Turussa asuva pariskunta on pitänyt Apulannan kotisivuja vuodesta 1997. Kansioon he ovat keränneet kotisivujen tarinan. Paperikansio on yllättävä valinta kotisivujen muisteluun, mutta silloin, kun Koskimiehet alkoivat pitää yhtyeen kotisivuja yllä, kaikki suunnitelmat ja kotisivujen sisältö toimitettiin perinteisellä postilla.

- Siihen aikaan varmaan kellään bändin pojista ei ollut sähköpostiosoitetta, muistelee Auli Koskimies.

Käsinkirjoitettuja kirjeitä ja fanikuvia

- Tässä on suunnitelmat ensimmäisistä kotisivuista. Täällä on myöskin kirje Sipeltä, mitä hän halusi kotisivulle. Siihen aikaan ei ollut ihmisillä sähköpostia, joten kaikki laitettiin paperipostina. He kirjoittivat ne paperille, lähettivät ne meille ja me kirjoitettiin ne koneelle. Fanit lähetti meille kuvia. Me skannattiin kuvat ja lähetetiin osa niistä takaisin. Tässä on esimerkiksi kysymykset lähetetty postissa bändille ja he ovat kirjoittaneet tänne vastauksia., Auli Koskimies esittelee kansiota.

Koskimiehet päätyivät Apulannan kotisivujen ylläpitäjiksi sattumalta. He olivat faneja ja halusivat tietää bändistä lisää, mutta netistä tietoa ei löytynyt. Niinpä he ilmoittautuivat vapaaehtoiseksi nettisivujen pitäjiksi.

- Tapasimme Hell on Wheels -kiertueen Lappeenrannan keikalla. Mentiin siellä puhumaan Sipelle, ja sitä kautta tutustuttiin, Auli kertoo.

Koskimiehet pitävät edelleen Apulannan nettisivuja yllä.

- Nykyään se tehdään vähän eri tavalla. Ostetaan grafiikat ja muut ulkopuolisilta. Me vain operoidaan sitä, Matti Koskimies selittää.

Heidi Asplund
heidi.asplund@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi