Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Räppäri Mikael Gabriel tekee ensimmäisen elokuvaroolinsa Bodomissa - "Mä valitin ja Nelly itki koko ajan"

Nelly Hirst-Gee ja Mikael Gabriel tekevät ensimmäiset isot elokuvaroolinsa Taneli Mustosen ohjaamassa Bodomissa. Se on elokuva paitsi Bodominjärven murhista nykypäivään tuotuna myös nuorten elämän armottomuudesta: häpeästä, epävarmuudesta ja yksin jäämisen pelosta. Kuva: Aku Isotalo

Tästä lähtien rap-artisti Mikael Gabriel tunnetaan myös näyttelijänä. Artisti tekee debyyttiroolinsa kauhuelokuvassa Bodom, jonka ensi-ilta on 19. elokuuta.

1960-luvulla tapahtuneista Bodominjärven murhista ammentavaa elokuvaa voisi äkkiseltään ajatella rajuksi elokuvaksi näytellä.

Lahdessa vierailleet Mikael Gabriel, 26, ja vastanäyttelijä Nelly Hirst-Gee, 18, eivät kuitenkaan tunnusta rooliensa olleen erityisen raskaita. Kaksikon mukaan kuvauksissa vaikeinta oli pokan pitäminen.

Hauskaa siis taisi olla?

- Oli hauskaa. Jälkeenpäin kun näki elokuvan, mietti, että miten siitä tuli näin pelottava, Hirst-Gee sanoo.

Bodomissa telttaretki muuttuu eloonjäämiskamppailuksi

Mikael Gabriel ja Nelly Hirst-Gee näyttelevät Bodomissa Eliasta ja Iidaa, jotka lähtevät telttailemaan Bodominjärvelle kahden muun nuoren kanssa (Mimosa Willamo ja Santeri Helinheimo Mäntylä). Retken tarkoituksena on rakentaa 1960-luvun rikospaikka uudelleen, jotta murha saataisiin selvitettyä.

Nuorten käytyä nukkumaan, telttailu muuttuu taisteluksi eloonjäämisestä.

- Oli siistiä nähdä, miten kauhuelokuvassa asiat toteutetaan, ensimmäisen ison elokuvaroolinsa näyttelevä Hirst-Gee sanoo.

- Se oli uutta meille, olla isoissa seteissä. Ympärillä oli koko ajan paljon ihmisiä, ohjaajat, näyttelijät, maskeeraajat ja valomiehet, Mikael Gabriel luettelee.

Pimeässä metsässä oli helppoa eläytyä, Mikael Gabrielilla oli kylmä

Bodominjärven tapaus oli kummallekin tuttu ennestään. Mikael Gabriel muistaa kirjoittaneensa aiheesta myös esseen koulussa.

- Kun elokuva pohjautuu tositarinaan, siinä ehkä yrittää olla aidompi, jättää näyttelemisen pois ja olla oma itsensä ja jotenkin riisuttu, Mikael Gabriel sanoo.

- Etkö olisi voinut itse paremmin sanoa, mies kysyy ja kääntyy vastanäyttelijänsä puoleen.

Nelly Hirst-Geestä kauhuntäyteisiin tapahtumiin oli helppoa eläytyä pimeässä metsässä ja verisissä maskeerauksissa. Kylmäkin oli, varsinkin Mikael Gabrielilla.

- En tykkää yhtään kylmästä. Mä valitin ja Nelly itki koko ajan, räppäri sanailee.

Ilmeisesti elokuvasta jäi kuitenkin nälkä uusiin elokuvarooleihin?

- Kyllä se nälkä tuli täyteen, mutta se tulee taas, kun ruoka tuodaan pöytään niin sanotusti. Kyllä näytteleminen on selvästi oma juttu, musiikki ja näytteleminen, uutta musiikkia parhaillaan työstävä Mikael Gabriel kuvaa.

Myöhemmin tänä vuonna räppäri nähdään myös toisessa elokuvassa. Antti J. Jokisen ohjaama Pahan kukat saa Suomen ensi-iltansa syyskuussa.

Millamari Uotila
millamari.uotila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi