Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Kaisa Salmi toteuttaa uuden performanssin sisällissodasta - paikka vaihtuu

Kaisa Salmi on tutkinut Suomen sisällissotaa ja puhumattomuuden kulttuuria väitöskirjassaan Fellmanin pelto. Kuva: Juha Peurala

Ympäristö- ja performanssitaiteilija Kaisa Salmi toteuttaa jälleen vuoden 1918 sotaa käsittelevän yhteisöperformanssin, tällä kertaa Kouvolassa.

Performanssi Veripelto toteutetaan ja dokumentoidaan lauantaina Jättömaa-festivaalilla. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja performanssiin voivat osallistua kaikki halukkaat.

Performanssi pohjautuu Kouvolan sisällissodan tapahtumiin sekä paikallisten ihmisten muistoihin ja kuulopuheisiin. Se järjestetään samalla alueella, jossa teloitettiin sekä valkoisia että punaisia keväällä 1918.

Projektin taustalla on Salmen väitöskirjatyö Fellmanin pelto. Samaa nimeä kantava performanssi veti tuhansia ihmisiä Lahteen Fellmaninpuistoon huhtikuussa 2013. Samana vuonna Lahden kaupunki palkitsi performanssin vuoden 2013 korkeakoulutekona.

- Minua kiinnostaa, miten vuoden 1918 tapahtumat vaikuttavat tänä päivänä suomalaisten puhumattomuuteen. Haluan myös selvittää, miten historiaan tutustuminen voi lisätä ihmisten kykyä empatiaan, Kaisa Salmi kuvaa tiedotteessa.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi