Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Metallifestivaali Nummirockissa on vahva lahtelaisedustus - mukana suomenkielisen metallin pioneeri Mustan kuun lapset

Mustan kuun lapset soittaa jälleen keikkoja, juhannusaattona Kauhajoella. Kuva: Mikael Soilevaara

Metallimusiikin ystävät suuntaavat juhannuksena jälleen Nummirockiin. Tänä vuonna metallifestivaalin ohjelmassa on vahva lahtelaisedustus. Juhannusaattona Kauhajoella nähdään nimittäin tauolta palannut Mustan kuun lapset ja nuoremman polven metalliyhtye, toukokuussa debyyttialbumin julkaissut Disclarity.

Lahtelaisen dark metalia soittavan Mustan kuun lasten voisi kai sanoa elävän uutta tulemistaan. Vuonna 1992 perustettu yhtye jäi tauolle vuonna 2007 ja aktivoitui keikkarintamalla uudelleen vuonna 2014.

Nyt yhtyeellä on myös täysin uutta soitettavaa, kun viime viikolla päivänvalon nähnyt Kuolemanvirta-kappale saa ensimmäisen livesoittonsa Nummirockissa.

- Mietittiin, että voitaisiin taas tehdä jotakin. Vuonna 2014 minikiertueella kokeiltiin kepillä jäätä, että miten porukka reagoi. Ja palautehan oli hyvää, laulaja Pete Lehtinen sanoo.

- Nyt tuntuu taas ihan mukavalta. Sitähän se oli myös silloin, kun jäätiin tauolle, mutta silloin tuntui, että kaikilla oli niin paljon muuta, että oli vaikea järjestää aikaa tälle harrastustoiminnalle. Nyt on sitten enemmän aikaa ja motivaatiota, eikä ole ollut väkisin vääntämisen makua.

Nykyiseen kokoonpanoon kuuluvat Lehtisen lisäksi rumpali Mikko Hautala, kitaristi Heikki Piipari ja tuoreimpana jäsenenä basisti ja matalien äänien erikoismies Ville Pelkonen.

Vielä tänä kesänä yhtye soittaa klubikeikan ainakin Tampereella elokuussa.

Mustan kuun lapset oli aikansa pioneeri

Kun Mustan kuun lapset perustettiin 1990-luvun alussa, suomenkielistä metallia soittavat bändit olivat harvassa. Mustan kuun lapset oli outolintu.

- Jossain vaiheessa suomenkielisestä metallista tuli mainstreamia, mutta silloin oltiin pioneerin asemassa. Suomen kielellä erotuttiin hyvin massasta. Tänä päivänä on vielä olemassa varmaankin Horna meidän lisäksi, Lehtinen sanoo.

- 1990-luvun alussa oli ensimmäinen black metal -buumi Suomessa, ja vaikka me irtauduttiin siitä aika nopeasti, leima jäi meihin. Moni pitää meitä black metal -bändinä, vaikka me ei sitä omasta mielestämme olla. Mutta suomen kielen ansiosta moni varmaan kiinnostui meistä.

Lehtisen mukaan suomen kielellä kirjoittaminen ei ollut varsinaisesti tietoinen valinta.

Alitajuisesti osuutensa saattoi olla eräällä suomalaisella punkbändillä, jota Lehtinen kuunteli lapsena.

- Kuuntelin Shitter Limitediä, ja siitä ehkä tuli sellainen, että asiat voi sanoa noin suoraan suomeksikin.

Millamari Uotila
millamari.uotila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi