Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Sinkkukirjan kirjoittanut Henriikka Rönkkönen tietää, kuinka uuvuttavia kaveripiirin neuvot voivat olla

Henriikka Rönkkösen tuore kirja Mielikuvituspoikaystävä ilmestyi kesäkuun alussa. Rönkkönen on kotoisin Heinolasta ja asuu Helsingin Kalliossa. Kuva: Kai Sinervo

"Ei sinua kukaan tule kotoa hakemaan" tai "ei se rakkaus etsimällä löydy". Sinkkuudesta kirjan kirjoittanut Henriikka Rönkkönen tietää, miten uuvuttavia kaveripiirin neuvot voivat olla. Niistä hän kirjoittaa myös kirjassaan Mielikuvituspoikaystävä ja muita sinkkuelämän perusasioita. Kirja on kuvaus siitä, mistä lupaakin: suhteista, seksistä, ihastumisesta ja rakastumisesta, mutta myös peloista ja hylätyksi tulemisen tunteista.

Samoja aihepiirejä Rönkkönen on käsitellyt myös suuren suosion saaneessa Sinkkublogissaan vuodesta 2013. Viimeistään viime viikkoina, kirjan ilmestymisen jälkeen, hän on noussut maan johtavaksi sinkkuuden asiantuntijaksi. Se naurattaa Rönkköstä.

Nyt kun vuosien työn vaatinut kirja on valmis, Rönkkösestä tuntuu, että sinkkuus alkaa olla käsitelty, ainakin omien taakkojen kannalta.

- Vuoden, kahden jälkeen pää haluaa jo uutta ajateltavaa. Kirjaa tehdessä kävin omia sydänsurujani läpi ja itkin, kun tunteet tulivat pintaan. Kun sain kirjan pois, tuntui, että nyt alkaa uusi elämänvaihe. Nyt mun ei enää tarvitse vatvoa menneitä asioita.

Ei yksinäisyyden tunne poistu seurustelemalla

Blogin lukijoita tuntuu kovasti kiinnostavan, miten Sinkkublogin käy, jos Rönkkönen alkaakin seurustella.

- Seurustelu on mulle kuin avaruus. Mitä se on ja miten se tapahtuu? Se kaikki on ihan kadonnut mun päästä, enkä mä ymmärrä, miten parisuhteet muodostuvat. Mä tiedän, miten ne eivät muodostu, Rönkkönen sanoo ja nauraa.

Rönkkösen mielestä jokaisen olisi hyvä tutustua itseensä paremmin, sinkkuna tai suhteessa. Mielikuvituspoikaystävässä Rönkkönen kuvaa sinkkuutta elämän opettavaisimmaksi ja tärkeimmäksi ajaksi. Kun on pakko viettää paljon aikaa itsensä kanssa, arvoituksen avain löytyykin jostain muualta kuin seurustelusta.

- Pelot tai yksinäisyyden tunne eivät poistuisi sillä, että seurustelen. Yksinäisyys on tunne, joka välillä tulee ja sitten se menee ohi. Joku uusi ihminen tuo elämään jotakin uutta, mutta itse ei muutu.Mielikuvituspoikaystäväkään ei lopulta ole oodi vapaalle sinkkuseksille ja taksijonotuttavuuksille, vaan ylistys oman paikan ja rauhan löytämiselle.

Näitä asioita parisuhteessa elävät eivät Henriikka Rönkkösen mielestä tiedä tai muista sinkkuudesta

1. Sinkkukin haluaa viettää omaa aikaa

"Ihmiset eivät muista, että sinkullakin on omat menonsa ja halu viettää aikaa itsekseen. Jos sinkku haluaa viettää koti-iltaa, katsoa leffaa ja tehdä pitsaa, loukkaannutaan tai mietitään, mikä sillä on hätänä."

2. Uutta ei oteta kehiin noin vain

"Aina kun tapaa jonkun uuden tyypin ja ehtii innostua, tunteet ovat tosi voimakkaita. Se ei auta, että joku sanoo uutta vain kehiin tai vieläkö sä sitä mietit. Parisuhteessa elävältä unohtuu, miten voimakas jälki toisesta jää."

3. Kuunteleminen on merkityksellisempää kuin neuvominen

"Neuvot voivat olla hyvin uuvuttavia. Sinkku toivoo, että toinen ennemmin kuuntelisi kuin neuvoisi. Ja että huolet otetaan tosissaan, sillä ne ovat todellisia sinkulle itselleen."

Millamari Uotila
millamari.uotila@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X