Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Töitään vähentävä Okko Kamu aikoo matkustella jatkossa sielunsa kyllyydestä

Okko Kamu viihtyy tien päällä. Hän on kirjoilla Singaporessa, mutta viettää paljon aikaa myös esimerkiksi Espanjassa. Kuva: Katja Luoma

Vaikka Okko Kamu on luopumassa lähiaikoina niin Lahden kuin Singaporenkin orkesterista, hän ei aio jäädä täysin laakereilleen lepäilemään.

Ideaalityötahdiksi maaliskuussa 70-vuotispäiviään viettänyt muusikko ilmoittaa jatkossa kaksi tuotantoa kuukaudessa. Muun ajan maestro aikoo olla tiukasti tien päällä.

- Esimerkiksi Bhutan ja Nepal ovat näkemättä, samoin moni hieno paikka Etelä-Amerikassa. Voisin olla matkoilla vaikka 365 päivää vuodessa, Kamu vakuuttaa.

Golfaamisen ohella Kamua kiinnostavat esimerkiksi historia, antropologia ja lukeminen. Tällä hetkellä kesken on kaksi järkälettä: Antony Beevorin Toinen maailmansota ja Jörn Donnerin Mammutti.

- Se tekee hyvää aivoille, kun on useampi kirja yhtä aikaa kesken, Kamu tietää.

Lapset ympäri maailmaa

Kuuden lapsen isän on tietysti suotavaa tavata toisinaan myös jälkikasvuaan, joka on levittäytynyt isänsä tavoin tehokkaasti ympäri maailmaa.

Yksi Kamun lapsista on kokkina kahden Michelin-tähden ravintolassa Barcelonassa, toinen tekee elokuvia Berliinissä ja kolmas majailee Melbournessa.

- Muusikoksi lapsistani on jostain syystä päätynyt oikeastaan vain yksi eli Ona. Ja hänkin on enemmänkin multitaiteilija, Kamu huomauttaa.

Kamu kertoo, että muusikon suvulla on tapana kokoontua yhteen kerran vuodessa. Yleensä sukutapaaminen on järjestynyt Kamun äidin syntymäpäivien aikoihin elokuussa.

- Kokoon kutsujana on usein siskoni, joka pitää huolta suvun koherenssin kohentamisesta. Esimerkiksi viime vuonna olimme Münchenissä veljeni luona, Kamu kertoo.

Paikoissa riittää valinnanvaraa, sillä Kamulla on Singaporen ohella asunto esimerkiksi Espanjassa ja oma saari Nauvon saaristossa.

- Noin 30 mailia Nötöstä kohti Jurmoa. Riippuu kuitenkin täysin keleistä, paljonko siellä tulee vietettyä kesällä aikaa.

"En pelkää kuolemaa"

Täysillä eteenpäin posottava kapellimestari ei ole tottunut katselemaan taakseen tai sivuilleen. Mutta tulleeko jossain vaiheessa eteen muistelmien kirjoittaminen?

Aineksiahan luulisi olevan paljon, sillä Kamu on seuraillut suomalaisen ja kansainvälisen musiikkielämän muutoksia aina siitä lähtien, kun hän voitti Herbert von Karajan -kapellimestarikilpailun Berliinissä vuonna 1969.

Kamu ei lämpene ehdotukselle.

- Eikös niissä ole ollut lähinnä tapana, että ihminen tekee itsestään paljon paremman kuin oikeasti on ja selittelee kokemansa vääryydet parhain päin? Postuumeja muistelmia voisin tietysti harkita, Kamu virnuilee.

Henkikirjoittajien ei kannata kiirehtiä apajille, sillä Kamulla ei ole mitään aikomusta siirtyä taivaalliseen orkesteriin vielä pitkään aikaan.

- Ei minua kuolema pelota. Muistaakseni miestenkin odotettu elinikä Pohjoismaissa on nykyisin jo yli 80 vuotta.

Okko Kamun läksiäiskonsertti Lahden Sibeliustalossa 12.5. klo 19.

Ilkka Kuosmanen
ilkka.kuosmanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi