Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Apulanta-elokuvassa näyttelevät myös bändin jäsenet – mutta eivät itseään

Apulanta-yhtyeen varhaisvuosista kertovan Teit meistä kauniin -elokuvan kuvaukset on saatu valmiiksi. Yhtyeen rumpali Simo “Sipe” Santapukki on rainasta täpinöissään.

- Onhan se hienoa, että tehdään elokuva bändistä, joka on elossa ja hyvässä hapessa. Badding, Irwin ja Hurriganes saivat elokuvansa postuumisti, Santapukki muistuttaa.

Teoksen ohjaa Tuukka Temonen, joka soitti Apulannassa bassoa 1993-2004. Ohjaaja muistetaan Sauli Niinistön vaalikampanjasta kertovasta filkasta Presidentintekijät. Temonen, kokoomuksen jäsen, ohjasi elokuvan, jonka esittämisen kokoomus halusi estää.

- Siitä leukailtiin ennen kuvauksia. Haluamme olla ystäviä elokuvan esittämisen jälkeenkin, rumpali naurahtaa.

Pääpiirteissään tarina noudattelee totuutta. Sipe Santapukki

Siinä auttanee se, että Teit meistä kauniin ei ole dokumentti kuten Presidentintekijät, vaan tositapahtumiin perustava draama.

- Elokuva on vähän niin kuin meidän bändi. Kaikki mitä bändistä tiedetään ei ole totta, ja osan tarinoista olemme eläneet todeksi jälkikäteen. Pääpiirteissään tarina kuitenkin noudattelee totuutta.

Eka kerta jäi mieleen

Santapukki sanoo, että aloite leffantekoon tuli Temoselta. Teos on Temosen, ei yhtyeen.

- Toki juttelimme käsikirjoituksesta ja annoimme Tonin (Wirtanen) kanssa inputia kohtauksiin, jotka käsittelivät Tonin ja mun perhe-elämää. Muuten annoimme Tuukalle siunauksen, että tekee hyvän elokuvan.

Leffassa nähtävät vaatteet ja tapahtumapaikat ovat pitkälti aitoa Apulantaa. Yhtyeen jäsenilläkin on pienet roolit. Laulaja-kitaristi Toni Wirtanen nähdään poliisina ja viime vuonna remmiin liittynyt basisti Ville Mäkinen Apulannan naapuritreenikämpän soittajana.

Santapukki esittää leffassa Jaska Teuria. Teuri, Teatteri Vanhan Jukon nykyinen hallintojohtaja, äänitti Apulannan ensimmäisen ep:n Mikä ihmeen Apulanta? Lahden nuorisokeskuksen studiossa Sammonkadulla.

Eka kerta studiossa on jäänyt lähtemättömästi Santapukin mieleen.

- Session piti alkaa alkuillasta, mutta lahtelainen Sunday School soitti ja soitti. Heinolan punkkarit pääsivät aloittamaan vasta kahdelta yöllä, kun äänittäjällä oli jo jortikka otsassa, Santapukki muistelee.

Viime viikolla rikospaikalle palattiin kameroiden kanssa.

- Saimme kohtauksen purkkiin toisella otolla. Kun pääsin näyttelemään ja näkemään elokuvantekoa, odotukset elokuvan suhteen nousivat ihan uudelle tasolle.

"Kuin ilmetty Amanda"

Sipe Santapukkia näyttelee He ovat paenneet -elokuvasta tuttu Teppo Manner.

- Nuori idealisti. Mahtava tyyppi. Tepolla oli kuvauksissa mun releet, turkki ja t-paita. Koko ryhmän näkemisestä tuli pelonsekainen fiilis. Kuin paluu vuoteen 1993.

Amanda ”Mandy” Gaynoria näyttelevän Mimosa Willamon olemus sai rumpalin häkeltymään.

- Kuin ilmetty Amanda.

Yhdysvaltalainen vaihto-oppilas Gaynor oli Apulannan ensimmäinen basisti. Nykyään hän johtaa kotimaassaan lasten hammasklinikkaa.

- Tohtorisnainen. Amandalla on 65 henkilöä töissä. Jo ysärin alussa tiesin, että hän pääsee pitkälle.

Elokuvan ensi-ilta koittaa tällä tietoa 9. syyskuuta 2016. Kutsu ensi-iltaan lähtee myös Gaynorille.

Janne Urpunen
janne.urpunen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi