Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Lahtelaiskuvaajan Luhdanjoki-kirja vaati ainakin 270 kuvauspäivää - ja monta yötä

Lahtelainen luonto- ja lintukuvaaja Petri Koivisto on julkaissut Luhdanjoesta e-kirjan, jossa hän ottaa kantaa lähiluonnon tärkeyteen ihmisen hyvinvoinnille. Hän on ottanut kirjan kuvat Luhdanjoen linnuista ja luonnosta pääosin vuosina 2008-2012. Hän ei ole laskenut kirjaprojektiin kuluneita työtuonteja tai kuvattuja ruutuja, mutta arvioi viettäneensä Luhdanjoen alueella Lahdessa, Hollolassa ja Orimattilassa ainakin 270 päivää - sekä lukuisia öitä.

Petri Koivisto on graafinen suunnittelija, joka on harrastanut lintuja aktiivisesti 2000-luvun alusta lähtien. Lintuja ja luontoa hän on kuvannut vuodesta 2004.

Hän ei halunnut kuvata kirjaa varten vain lintujen potrettikuvia, vaan hän piti tärkeänä, että hänen kuvissaan näkyy ja välittyy myös Luhdanjoen ainutlaatuinen miljöö.

Hän myöntää kuitenkin, että maisemallisten lintujen kuvaaminen on haasteellista.

Luhdanjoki-kirja kuvaa kokonaisen kalenterivuoden kierron joen maisemissa sekä valokuvin että Koiviston päiväkirjanomaisin havainnon ja väliin vakavinkin pohdinnoin luonnon merkityksestä ja ihmiselämästä. Hän kertoo ottaneensa uuden ammatillisen haasteen kirjoittaessaan tarinan itse.

Petri Koivisto on asunut ja työskennellyt Lahdessa vuodesta 2001. Hän kertoo Luhdanjoesta tulleen lopulta hänelle merkittävä paikka myös oman päijäthämäläisen identiteetin synnyssä.

Petri Koivisto, e- kirja: Luhdanjoki - Lintuja ja pohdintoja

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi