Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Kirjailija Kalle Veirto saa Lahden kulttuurialan tunnustuspalkinnon

Kalle Veirto. Kuva: Katja Luoma

Kirjailija Kalle Veirto tulee vastaanottaman Lahden kaupungin vuoden 2015 kulttuurialan tunnustuspalkinnon, Lahden kaupunki kertoo.

Palkinto luovutetaan torstaina kaupungintalolla. Lahden kaupungin kulttuurialan tunnustuspalkinto myönnetään ansioituneesta, uutta luovasta ja usein myös pitkäaikaisesta lahtelaisen kulttuurielämän hyväksi tehdystä työstä.

- Kalle Veirron laaja-alainen kirjallinen tuotanto on suunnattu lapsille, nuorille ja aikuisille. Hänen teostensa tapahtumapaikat ovat usein eri puolilla Lahtea ja hänen kirjoistaan välittyy rakastavan ymmärtäväinen suhtautuminen omaan kotikaupunkiinsa ja sen ilmiöihin, kaupunki perustelee palkintoa.

Nyt syksyllä julkaistiin Veirron Kisapuistoon sijoittuva dekkari Hämärän renki. Kirjailijan Henkka ja Kivimutka -nuorisoromaanisarjasta dramatisoitiin Etsivätoimisto Henkka ja Kivimutka -näytelmä.

Ensi-ilta oli tammikuussa 2015 Talvikarnevaalin ohjelmistossa ja Lahden Nuorisoteatterin tulkitsemana. Vuonna 2015 Veirto sai Topelius-palkinnon teoksellaan Säbätalvi ja Valtion kirjallisuustoimikunta myönsi hänelle kolmevuotisen taiteilija-apurahan.

Lahden kaupungin kulttuurialan tunnustuspalkinto on myönnetty vuodesta 1981 alkaen.

Timo-Pekka Heima
timo-pekka.heima@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi