Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Opiskelut alkoivat Lahden konservatorion uudistetuissa tiloissa - viulunsoitonopettajille luokat pituuden mukaan

Lahden konservatorio on palannut väistötiloista takaisin konserttitalolle. Opetus käynnistyi konservatoriossa torstaina. Tilat ovat vanhat, mutta kuitenkin uudet.

- Ennen olimme tornissa, nyt alhaalla konserttisalin ympärillä. Olemme siis kääntyneet ympäri, toteaa konservatorion rehtori Eero Pulkkinen.

Pää osuu paikoin kattoon

Opettajat tuntuvat olevan pääosin tyytyväisiä tiloihin, vaikka niissä on vielä pientä viilattavaa. Akustiikkalevyjä asennetaan paikoilleen tarpeen mukaan, jos huoneessa kaikuu liikaa.

Konservatorion väki kritisoi remonttivaiheessa joidenkin tilojen matalaa huonekorkeutta. Kritiikkiin on ollut aihettakin, sillä paikoin pidempien pää hipoo kattoa. Joissakin luokissa huonekorkeutta on runsaastikin.

Eero Pulkkinen kertoo, että viulunsoitonopettajille jaettiin opetusluokat pituuden mukaan.

- On tärkeää, että viulistit saavat vetää vetonsa loppuun. Jousi ei saa osua kattoon.

Musiikkileikkikoulun opettaja Maija Hyytiäinen on tyytyväinen omaan luokkaansa, vaikka sielläkin katto on normaalia matalammalla. Se ei sovellu enää ihan kaikkiin pehmolelujen heittoleikkeihin, mutta muuten hänen oppilaansa mahtuvat sinne hyvin pyörähtelemään.

- Pienet tilat jännittivät hiukan, mutta vieressä on varasto, jonne tavarat saa säilöön.

Isoja ikkunoita

Katutasossa on seinän kokoisia ikkunoita, joista näkee suoraan luokkahuoneisiin Hollolankadulta. Niille, jotka eivät pidä ohikulkevien katseista, on ikkunoihin tulossa verhot.

Muitakin erikoisia ikkunaratkaisuja on. Klarinetinsoitonopettaja Pirjo Lehtosen huoneessa on kaksi ikkunaa, joista näkee alapuolella oleviin luokkahuoneeseen.

Äänieristys on kuitenkin Lehtosen mielestä hyvä.

- Naapuriluokista on kuulunut ihan vähän ääniä, mutta se ei haittaa. Oma soitto kuuluu edelleen hyvin. Tykkään siitä, että musiikkioppilaitos soi.

Lisäaikoja konserttisalista

Aiemmin Lahden konservatoriolla oli Felix Krohn -sali käytössään jatkuvasti. Remontin jälkeen salia aletaan vuokrata myös muille. Vuokratoiminnasta vastaa Sibeliustalo.

Lahden konservatorio saa uuden sopimuksen mukaan käyttää salia maanantaista keskiviikkoon. Eero Pulkkisen mukaan se ei riitä.

- Onneksi meille on luvattu, että voimme käyttää salia myös muina aikoina, jos siellä ei ole muita tilaisuuksia.

Lahden konservatoriossa on noin 1 100 oppilasta. Oppilaitos antaa musiikkialan ammatillista toisen asteen koulutusta, musiikin perusopetusta ja pitää musiikkileikkikoulua.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi