Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Kuusi asiaa, jotka tarvitset isossa yleisötapahtumassa

Kevyt varustus, kevyt mieli, ja vähemmän unohdettavaa? Kesällä Suomessa on tapahtumia melkein joka kannonnokassa, joten pakkaamista on syytä miettiä ennen lähtöä. Keräsimme vinkit, mitä ainakin kannattaa ottaa mukaan suunnatessaan isoon yleisötapahtumaan.

1 Käteistä rahaa.

Kun samalle hiekkakentälle kokoontuu kenties tuhansia ihmisiä, eivät pankkikorttipäätteet välttämättä toimi kunnolla. Riihikuivalla maksaminen on nopeampaa kuin korttipäätteen näpyttely. Älä säilytä rahoja housujen takataskussa.

2 Vesipullo.

Nestevajaus tuntuu suun ja nielun kuivumisena. Jos ei juo tarpeeksi vettä, voi helteellä mennä pahimmillaan tajuttomaksi. Moniin tapahtumiin saa viedä mukanaan tyhjän muovipullon, jonka voi täyttää tapahtuma-alueella olevalla vesipisteellä. Joissakin tapahtumissa alueelle ei saa viedä edes tyhjiä pulloja, joten tarkista asia tapahtumajärjestäjän nettisivuilta.

3 Majoitus.

Jos et ole varannut hotellihuonetta, ota mukaasi makuupussi ja -alusta. Suomen kesäyö saattaa olla viileä, eikä seuran iskeminen pelkässä majoitusmielessä ole aina se paras vaihtoehto.

4 Kertakäyttösadetakki ja vessapaperia.

Kertakäyttöinen sadetakki mahtuu pieneenkin taskuun. Bajamajat ja vessat ovat tapahtumissa niin ruuhkaisia, että pelastat paljon pakkaamalla reppuusi rullan vessapaperia. Paperi toimii myös nenäliinana, kaatuneen juoman pyyhkimisessä tai intiimin kanssakäymisen jälkimainingeissa.

5 Tärkeät puhelinnumerot paperilapulle.

Kännykät ja nettiyhteydet eivät aina toimi kunnolla suurissa tapahtumissa, puhelin saattaa myös hukkua tai se voidaan varastaa. Kun äidin ja poikaystävän numerot ovat ylhäällä, voit lainata kaverin puhelinta, tai ojentaa puhelinnumerolapun ambulanssikuskille tai poliisille ollessasi isommassa pulassa. Useimmissa isoissa yleisötapahtumissa on kännyköiden latauspisteitä.

6 Lääkkeet, laastarit ja kondomit.

Perussärkylääkkeet kannattaa pakata lääkeliuskoissaan läpinäkyviin minigrip-pusseihin, jos haluaa päästä mahdollisimman sutjakkaasti sisään alueelle. Varsinkin festareilla järjestyksenvalvoja saattaa tarkistaa kassisi sisällön hyvin perusteellisesti.

Lähteet: Toimitusjohtaja Hannu Vappula, Total Sec Oy, Duodecim Terveyskirjasto.

Saara Larkio
saara.larkio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi