Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Elokuvakeskus haluaa vanhoja kaitafilmejä

Lahti-Seuran Sauli Hirvonen, Lahden Videokuvaajien Aatos Suomilammi ja Päijät-Hämeen elokuvakeskuksen Keijo Skippari ottavat vastaan materiaalia Päijät-Hämeen historiasta. Kuva: Samuli Ikäheimo / Etelä-Suomen Sanomat

Jos nurkissasi pölyttyy kaitafilmejä, ne kannattaa kiikuttaa roskalavan sijasta Päijät-Hämeen elokuvakeskukselle. Yhdistyksellä on käynnissä paikallishistoriallinen elokuvaprojekti, jonka tarkoituksena on digitoida vanhoja filmejä, valokuvia, äänitallenteita ja videoita.

Digitoitu materiaali kerätään työn alla olevaan Internet-arkistoon. Sivustolla materiaali olisi kaikkien nähtävissä. Materiaalista muokataan myös dokumentteja, joita esitetään Kino Iiriksessä muun muassa Lahti-filmi-illoissa.

Mukana projektissa ovat elokuvakeskuksen lisäksi Lahti-Seura ja Lahden Videokuvaajat.

- Ei kannata ajatella, onko materiaali tarpeeksi arvokasta tai tarpeeksi vanhaa. Myös 1980-90 lukujen materiaalia kannattaa tarjota, sanoo Lahti-Seuran puheenjohtaja Sauli Hirvonen.

Ainoa rajoite on, että materiaalin olisi hyvä olla Päijät-Hämeen alueelta ja yleisöä kiinnostavaa. Kotivideoilla tekijät eivät mitään tee.

Elokuvakeskus ei maksa materiaalista. Lisäksi materiaalin oikeudet siirtyvät elokuvakeskukselle. Luovuttaja saa filmistä itselleen kopion digitoituna.

Hanketta varten elokuvakeskus sai keväällä Suomen Kulttuurirahaston Päijät-Hämeen rahastolta 20 000 euron apurahan.

Lue lisää hankkeesta lauantain Etelä-Suomen Sanomista.

Laura Hallamaa
laura.hallamaa@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X