Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde
Laura
Hallamaa
laura.hallamaa@ess.fi

Arvio: Elämyslomalla pokka saattaa pettää

Juhani Rajalin, Olli Paakkanen, Virpi Haatainen, Minna Kivelä ja Petteri Sallinen naurattavat yleisöä Myllysaaressa niin, että itsekin purskahtavat nauruun. Kuva: Maria Sandell

Voisi kuvitella, että näyttelijä Minna Kivelä on harrastanut jotain tarkkuuslajia, kuten tikanheittoa, mölkkyä tai vastaavaa. Rintaliivit lentävät pitkin näyttämöä sen verran täsmällisesti kanssanäyttelijöiden syliin Elämysloman ensi-illassa.

Kivelän esittämä Suvituuli, eli PK-Sussu, saapuu lomalle Eeron (Juhani Rajalin) talolle. Velkaongelmissa kieriskelevä Eero yrittää lomabisneksellä tahkota rahaa, jotta saa pytinkinsä pidettyä.

Samalle lomalle saapuu parisuhdeongelmista kärsivä, jäyhä suomalainen pariskunta Maija ja Risto (Virpi Haatainen ja Petteri Sallinen). Pakkaa sekoittaa velkoja karhuava juristi Jorma (Olli Paakkanen).

Koko näytelmä on sopiva yhdistelmä äärilaitoihin vietyjä henkilöhahmoja. Maija kulkee topakkana ja kulmikkaasti, eikä juurikaan hymyile. Hänen miehensä Risto seisoo kantapäät yhdessä ja kädet kylkien vieressä kuin tunnollinen partiolainen.

Jormassa on sopivat isokengän elkeet, jotka kaikkoavat vain, kun mies juhlii kiljupäissään tai vaimo (Anu Hälvä-Sallinen) ilmestyy.

Kivelän hahmo vie ajoittain koko shown. Suvituuli elää julkkiselämää, jaksaa innostua kaikesta ja ottaa lakkaamatta sosiaaliseen mediaan kuvia itsestään.

Lomabisnestä vetävä Eero jää ehkä muiden hahmojen varjoon, mutta täytyyhän lavalla joku normaalimpikin jantteri olla.

Tästä kattauksesta muodostuu ehkä alueen tämän kesän hauskin näytelmä. Esitys pelaa puhtaasti älyttömän komedian keinoilla.

Mistään maailmanparannuksesta ei ole kyse, vaan teoksen tarkoitus on ainoastaan viihdyttää. Myllysaaren täyteen ahdettu katsomo hekotteli siihen malliin, että tämä tarkoitus taisi täyttyä.

Täysin puutteeton ei Elämyslomakaan tosin ole. Ajoittain näytelmän tahti hiipuu. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla muutamat repliikit tuntuvat irrallisilta ja turhilta. Väliaikaa edeltävät loppubileet kärsivät pienestä jäykkyydestä.

Elämysloma on napakka paketti, josta puuttuvat kesäteatterin mukamas hauskat tavanomaisuudet. Vuorovaikutus yleisöön ei rakennu kosiskelemalla.

Turhan tosikkomaiseen tekemiseen teatteriporukka ei sorru, joten pienet lipsahduksetkaan eivät haittaa.

Pokka petti ensi-illassa jokaisella näyttelijällä vuorotellen. Tässä ei ollut mitään pahaa. Kun näyttelijöillä oli hauskaa lavalla, oli yleisöllä tuplasti hauskempaa katsomossa.

Myllysaaren kesäteatteri

Elämysloma

Ensi-ilta 9.7.

Käsikirjoitus: Eeva-Kaarina Kolsi. Ohjaus: Anu Hälvä-Sallinen. Rooleissa: Virpi Haatainen, Petteri Sallinen, Juhani Rajalin, Minna Kivelä, Olli Paakkanen, Anu Hälvä-Sallinen.

Laura Hallamaa
laura.hallamaa@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi