Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde
Anne
Honkanen
anne.honkanen@ess.fi

Huikean taitavat tulkitsijat ihastuttivat

Pieni Lemmenleikki pyörii Messilän Markkinaravintolassa. Rooleissa nähdään neljä hienoa musiikkiteatterin taitajaa: Henna Wallin, Annamaria Karhulahti, Mikael Saari ja Miikka Wallin. Kuva: Etelä-Suomen Sanomat

Teatteri

Lahden Uusi Kesäteatteri

Pieni lemmenleikki

Ensi-ilta Messilän Markkinaravintolassa 3.7.

Kuin ujostellen alkoi Pieni lemmenleikki pyöriä ensi-illassaan Messilän Markkinaravintolassa Hollolassa torstaina.

Kosiomenot pääsivät kunnolla vauhtiin Annamaria Karhulahden ja Mikael Saaren tulkitseman Pump Pump -laulun aikana.

Ohjaaja Laura Viippola oli pitänyt tempon hitaana. Kun musiikkinumerot seurasivat tiiviimmin toisiaan loppua kohden, alkoi näytelmäkin kuumottaa.

Euroviisu-diggareille Lahden Uusi Kesäteatteri tarjosi paljon ihasteltavaa. Pienen lemmenleikin laulut olivat peräisin sieltä.

Musiikkiesitykset taitavine tulkitsijoineen olivatkin ensi-illan parasta antia. Se ei ole huono juttu musikaalikomediaksi mainostetun näytelmän kohdalla.

Viisu-jukeboksia tekijät eivät kuitenkaan olleet esityksestään rakentaneet. Lauluja olisi voinut olla alkupuoliskolla enemmänkin. Kerrankin ne oikeasti kommentoivat tapahtumia eivätkä soineet ainoastaan koristeina.

Näyttelijöistä Saari ja Karhulahti tiedetään huikean taitaviksi tulkitsijoiksi. Heihin ei tarvinnut tälläkään kertaa pettyä, vaikka Saarella olikin pieniä vaikeuksia äänensä kanssa. Varsinkin kaksikon tulkinta Rukoilen-laulusta kosketti.

Henna Wallin ja Miikka Wallin eivät ole olleet samalla tavalla esillä kuin Saari ja Karhulahti. Kun tilaisuus vihdoin tarjoutui, he osoittivat olevansa monipuolisesti lahjakkaita musiikkiteatterintekijöitä. Parin duetoima Rakkaus on sininen oli illan kohokohtia. Tanssijan taitojaan molemmat pääsivät vasta väläyttelemään.

Outi Keskevaarin kirjoittamassa kesäisen kevyessä tarinassa koetetaan naittaa Suomen kruununprinssiä hämäläisen kartanon perijättärelle. Kvasi-historiallista hupailua maustavat modernit heitot sukupuolten välisestä tasa-arvosta.

Lavastaja Sari Paljakka on liittänyt ravintolan sisustuksen kekseliäästi osaksi tarinan hämäläistä maalaismiljöötä.

Osa tapahtumista näytellään katsomon keskellä olevalla näyttämöllä. Se tuo näyttelijät lähellä ja jopa kirjaimellisesti varpaille, jos sattuu istumaan eturivissä.

Toisaalta eri puolilla salia näyteltäviä kohtauksia on vaikea seurata kaikkialta katsomosta.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi