Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde
Anne
Honkanen
anne.honkanen@ess.fi

Arvio: Yksin kotona vehkeiden kanssa

Katariina Lantto (Hertsi) ja Satu Lemola (Eetteri).

Hertsi ja Eetteri

Ensi-ilta Radio- ja tv-museon pihassa Lahdessa 26.6.

Lahden Radio- ja tv-museon takapihalla ensi-iltansa saanut lasten musiikkinäytelmä Hertsi ja Eetteri on selvästi suunnattu perheen pienimmille katsojille. On erittäin positiivista, että myös heille on tarjolla kesäisiä kulttuurinautintoja.

Näytelmässä seurataan Paavo-pojan (Pyry Smolander) yksinäistä päivää kotona, jota värittää yllättävä kohtaaminen puhuvan putkiradio-Hertsin (Katariina Lantto) ja mustavalkotelevisio-Eetterin (Satu Lemola) kanssa. Simppelijuonisen tarinan kärryillä pysyvät perheen pienimmätkin, vaikka siinä viljelläänkin runsaasti tv- ja radioalan sanastoa.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Tero Poralin tarttuvamelodiset laulut jakavat esitystä lyhyisiin pätkiin, joka pitää pienimpienkin mielenkiintoa yllä. Näytelmän keston, noin 40 minuuttia, jaksavat istua paikallaan leikki-ikäisetkin.

Ainoan kauneusvirheen ensi-illassa jättää lepsusti paketoitu loppu, joka katkeaa kuin kesken.

Viisi roolia ahkeroivalla Anssi Hyvösellä pitää kiirettä kulisseissa vaatteiden vaihdossa. Lahden Musiikkiteatterilinjalta olevat neljä näyttelijää laulavat kauniisti stemmoissa, mutta myös liikkuvat ja tanssivat hyvin.

Jonkinlaisessa yhteistyössä Radio- ja tv-museon kanssa syntyneen näytelmän lipulla pääsee myös museoon. Se kannattaa hyödyntää. Jo vanhanmallinen kännykkä on nykylasten silmissä niin outo kapine, että antiikkisiin vehkeisiin on hyvä tutustua etukäteen.

Ensi-iltaa olivat seuraamassa myös lahtelaisen The Teddy Bear -päiväkodin lapset. Lapset ruotivat seuraavana aamuna päiväkodissa esitystä seuraavanlaisesti.

Hauskoja juttuja olivat tanssit ja laulut. Erityisesti kohta, jossa heiluteltiin peppua, nauratti.

Siitä lapset eivät pitäneet, kun Hertsiä ja Eetteriä oltiin viemässä kaatopaikalle.

Tarkkasilmäiset lapset havaitsivat myös, että radiota näytteli oikeasti Paavon äiti. Sitä he jäivät pohtimaan, tulivatko Hertsi ja Eetteri museosta?

Käsikirjoitus, ohjaus ja musiikki: Tero Porali. Rooleissa: Pyry Smolander, Katariina Lantto, Satu Lemola, Anssi Hyvönen.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi