Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lemmikkien leipäjonoon ilmestyi enemmän jonottajia kuin oli varattu ruokapaketteja

Lemmikkien leipäjono -tapahtumassa jaettiin maksutta kissan- ja koiranruokaa vähävaraisille lemmikinomistajille. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Reilut 500 koiran- tai kissanomistajaa jonotti sunnuntaina ruokaa lemmikilleen Lemmikkien leipäjono -tapahtumassa Helsingissä Hakaniemen torilla.

Eläinsuojeluyhdistys Rekku Rescuen järjestämässä tapahtumassa jaettiin ilmaiseksi koiran- ja kissanruokaa apua tarvitseville. Lahjoituksena saatuja ruokapaketteja oli tapahtumaan luvattu 400.

Vaikka jonottajia ilmestyikin yli sata enemmän, ei Rekku Rescuen hallituksen puheenjohtaja Katja Noron mukaan kukaan jäänyt ilman ruokalahjoitusta.

– Meillä kävi niin hyvin, että saatiin loppukiri, kun yksityiset lahjottivat lopussa (ruokaa) niin paljon, Noro kertoi STT:lle

Noro arvioi, että köyhyyden lemmikeille aiheuttama ahdinko on kasvamassa. Lemmikkien leipäjono järjestettiin nyt neljättä kertaa, ja joka kerta paikalle on ilmestynyt reilusti jonottajia.

– Tiedän, että muiltakin eläinsuojeluyhdistyksiltä pitkin vuotta pyydetään apua ja vastaavia pienempiä tapahtumia järjestetään myös muualla Suomessa. Eli tarvetta on.

Noron mukaan monet jonossa olijat kertoivat lemmikkiensä olevan se voimavara, jonka avulla he jaksavat ongelmien keskellä.

– Taustalla on usein työttömyyttä, sairautta tai jotain muuta, joka on heiluttanut sitä taloutta. Eräskin eläkkeellä oleva rouva kertoi ottaneensa eläimet itselleen silloin, kun oli vielä työelämässä. Ja nyt eläke onkin niin pieni, ettei se riitä.

– Aitoa iloa ja kiitosta ihmisiltä tuli, kun he saivat hetken helpotusta ahdinkoonsa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi