Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Tietoturvayhtiö varoittaa Android-laitteissa nopeasti leviävästä haittaohjelmasta

Maailman yleisimpien haittaohjelmien listalla on ensimmäistä kertaa yli kolmeen vuoteen mobiilitroijalainen, kertoo tietoturvayhtiö Check Point Software Technologies. LEHTIKUVA/AFP

Kansainvälinen tietoturvayhtiö varoittaa Android-mobiililaitteissa nopeasti leviävästä haittaohjelmasta. Check Point Software Technologies -yhtiö kertoo tiedotteessaan, että maailman yleisimpien haittaohjelmien listalla on ensimmäistä kertaa yli kolmeen vuoteen mobiilitroijalainen.

XHelper-niminen haittaohjelma on tällä hetkellä suurin mobiililaitteisiin kohdistuva tietoturvauhka, Check Pointin tutkijat varoittavat.

Suomessa XHelper on seitsemänneksi yleisin haittaohjelma.

Ohjelma voi ladata Android-mobiililaitteille muita haitallisia sovelluksia sekä näyttää haitallisia mainoksia. Haittaohjelma myös kykenee asentamaan itsensä uudelleen, vaikka se olisi kertaalleen poistettu laitteelta.

Haittaohjelmaa on päivitetty jatkuvasti, mikä on auttanut sitä välttämään mobiililaitteiden virustorjuntaa ja leviämään uusiin laitteisiin.

Mobiililaittetta voi suojella virustorjuntaohjelmalla sekä välttämällä tuntemattomilta lähettäjiltä tulleiden sähköpostien, liitteiden ja linkkien avaamista.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi