Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Uusi hallitus linjasi: Ministerin pitää ilmoittaa hyvissä ajoin etukäteen, jos aikoo siirtyä muihin tehtäviin

Vapaaehtoinen ilmoitus siirtymisestä muihin tehtäviin annetaan pääministeri Marinille ja valtion virkamieseettiselle neuvottelukunnalle. Ilmoitusta ei tarvitse kuitenkaan tehdä, jos on ilmeistä, ettei eturistiriitaa synny. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Uuden hallituksen ministerit ovat sitoutuneet ilmoittamaan hyvissä ajoin etukäteen, jos he aikovat siirtyä muihin tehtäviin. Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus teki asiaa koskevan periaatepäätöksen ensimmäisessä istunnossaan tiistaina.

Vapaaehtoinen ilmoitus annetaan pääministeri Marinille ja valtion virkamieseettiselle neuvottelukunnalle. Ministerin ei kuitenkaan tarvitse tehdä ilmoitusta, jos on ilmeistä, ettei eturistiriitaa synny.

Virkamieseettinen neuvottelukunta voi tarvittaessa suosittaa ministerille enintään kuuden kuukauden karenssiaikaa ennen uuden tehtävän vastaanottamista. Karenssi alkaisi siitä, kun presidentti on myöntänyt eron ministerille.

Asiaa koskevaa lainsäädäntöä valmistellaan parhaillaan valtioneuvoston kansliassa. Lakiesitys on tarkoitus antaa eduskunnalle mahdollisimman pian, ja uusi lainsäädäntö korvaisi hallituksen periaatepäätöksellä tekemän sitoumuksen.

Oikeuskansleri on pitänyt lainsäädäntöä tarpeellisena ja edellyttänyt, että valtioneuvoston kanslia ilmoittaa toimenpiteistä asiassa helmikuun loppuun mennessä.

Ministerien loikkauksista muihin tehtäviin nousi keskustelua aiemmin tänä vuonna, kun silloinen liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) valittiin ruotsalaispankki SEB:n hallitukseen. Bernerin ehdokkuus pankin hallitukseen tuli ilmi helmikuussa eli ennen Juha Sipilän (kesk.) hallituksen eroa ja muuttumista toimitusministeristöksi. Lopulta Berner jatkoi ministerinä aina 29. toukokuuta asti ja aloitti kesäkuun alussa SEB:n hallituksessa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi