Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Rottatutkimus paljasti, että puolukkamehun juominen alentaa kohonnutta verenpainetta

Puolukkamehun vaikutusta tutkittiin rotilla, joista osalla oli geneettisesti korkea verenpaine. LEHTIKUVA / Anne Salomäki

Puolukkamehun juominen voi alentaa kohonnutta verenpainetta, selviää Helsingin yliopiston väitöstutkimuksesta. Mehu voi myös parantaa verisuonten toimintaa.

Elintarviketieteiden maisteri Anne Kivimäki tutki puolukkamehun vaikutusta rotilla, joista osalla oli geneettisesti korkea verenpaine. Rotille annettiin kylmäpuristettuja puolukka-, karpalo- ja mustaherukkamehuja 8–10 viikon ajan. Mehuista vain puolukan vaikutus oli selkeä: mehu esti matala-asteiseen tulehdukseen liittyvien geenien ilmentymistä valtimoissa. Mehu ei kuitenkaan estänyt rotalle tyypillistä iän mukaista verenpaineen kohoamista.

Kivimäki uskoo, että tulosten perusteella voidaan edetä vertaileviin kliinisiin tutkimuksiin terveillä henkilöillä, joiden verenpaine on hieman koholla.

– Puolukkamehu ei korvaa lääkehoitoa, mutta se on hyvä ravitsemuksellinen lisä, hän sanoo Helsingin yliopiston tiedotteessa..

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi