Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Keskustan Kurvinen kiittelee SDP:n ministerirulettia ja perustelee uutta alkua – "Se ei ole tehokasta, että käydään feikkioikeudenkäyntiä"

Keskustan ryhmäjohtaja Anti Kurvinen toivoo pääministeriksi nousevalta Sanna Marinilta jämäkkää ja reilua johtajuutta, jotta asioita saadaan eteenpäin. Kuva: Johanna Erjonsalo

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen kunnioittaa puheenjohtaja Katri Kulmunin päätöstä ottaa raskas valtiovarainministerin salkku. Kurvinen kehuu SDP:n ratkaisua tehdä perusteellinen ministeriruletti.

– Pidän hyvänä asiana, että SDP selkeästi halusi putsata pöytää, halusi uuden alun ja karistaa viime kuukausien pölyjä. Ministeriruletti antoi viestin, että he haluavat tehdä uuden alun, Kurvinen sanoo.

Kurvinen muistuttaa, että niin keskustassa kuin muissakin puolueissa puheenjohtaja rakentaa sellaisen joukkueen kuin haluaa. Tähän Kulmuni on saanut mandaatin puoluekokoukselta. Hänellä on oikeus valita ministerit.

– Kunnioitan Katrin päätöstä. Hän otti sen kaikkein raskaimman salkun, Kurvinen sanoo.

– Hän haluaa olla niin etulinjassa kuin olla ja voi, ja se on kunnioitettavaa. Hän haluaa tällä tavalla tukea pääministeri Sanna Marinin uutta hallitusta ja olla ytimessä kaikella tavalla.

Keskustassa on esitetty näkemyksiä, ettei puheenjohtajan kannattaisi ottaa valtiovarainministerin salkkua tässä taloudellisessa tilanteessa. Ajat ovat heikkenemässä ja edessä voi olla kipeitä leikkauksia.

– Hän on varmasti arvioinut tämän, ei siinä ole nokan kopauttamista, Kurvinen sanoo.

Julkisuudessa on myös kysytty, laskiko keskusta väärin, kun Rinteelle ilmaistu epäluottamus toi tilalle Marinin. Marin on keskustalle vaarallisempi vastustaja kuin Rinne.

– Kyllä meillä on vaarallisia vastustajia joka puolella. Meidän pitää tehdä töitä, että oma vaihtoehto tulee näkyviin, Kurvinen sanoo.

Kurvisen mukaan kilpailu Suomen politiikassa on kiristynyt, ja äänestäjät liikkuvat aiempaa herkemmin.

– Tämä vaatii keskustalta omien asioiden kirkastamista. Aatteemme on ajankohtaisempi kuin pitkään aikaan.

Kurvinen pitää tärkeänä sekä keskustan että eduskuntaryhmän puheenjohtajan kannalta sitä, että Marinin johdolla saadaan uusi alku hallitustyölle.

– Nyt on mahdollista miettiä toimintatapoja, ja näen tämän suurena mahdollisuutena. Ja onhan se hienoa, että meillä on ensimmäistä kertaa oman sukupolveni pääministeri.

Kurvinen toivoo Marinille puolueen keulahahmona kohtuullista menestystä ja pääministerinä hyvää menestystä.

Kurvinen ei näe sitä uhkana, että Marin tunnetaan punavihreänä poliitikkona. Hän korostaa hallitusohjelman merkitystä.

– Kun sen katekismuksen mukaan mennään, kyllä me pärjätään kaikkien hallituspuolueiden kanssa.

Kurvinen odottaa Marinilta jämäkkää ja reilua johtajuutta, koska asioita pitää saada eteenpäin.

– Hallituskriisissä ei ollut kysymys niinkään poliittisista sisällöistä vaan poliittisesta luottamuksesta, johtamisesta ja informoinnista. Toivon, että niihin tulee uusi alku.

Mennyttä hallituskriisiä ei pidä alkaa Kurvisen mukaan selvittää tässä ja nyt. Kriisiin voidaan palata poliitikkojen muistelmissa joskus tulevaisuudessa, mutta nyt pitää keskittyä Suomen asioiden hoitamiseen ja unohtaa poliittinen käräjöinti.

Juristikansanedustaja Kurvinen huomauttaa, että politiikka ei ole juridiikkaa. Kriisissä oli kysymys poliittisesta luottamuksesta ja päätöksentekokyvystä.

– Politiikan maailmassa se ei ole tehokasta toimintaa, että ruvetaan käymään feikkioikeudenkäyntiä siitä, kuka sanoi mitäkin missäkin vaiheessa ja kuka oli oikeassa tai väärässä.

– Hallituksen tulevaisuuden kannalta ei pidä alkaa jauhaa päivämääriä ihmisten sanomisista. Se ei ole hyväksi.

Ari Helminen / Uutissuomalainen
ari.helminen@uutissuomalainen.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi