Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

"Saadaanko Sanna Marin seuraajaksi" – näin osuvasti, hauskasti ja kriittisesti tulevaa pääministeriä kommentoidaan nyt Twitterissä

Sanna Marinin ikä ja sukupuoli puhuttivat Twitter-käyttäjiä, mutta moni piti niitä myös sivuseikkoina hänen nousulleen pääministeriehdokkaaksi. Kuva: Sami Kuusivirta

Sanna Marinin valinta SDP:n pääministeriehdokkaaksi laittoi sosiaalisessa mediassa liikkeelle suoranaisen kommenttien vyöryn.

Keräsimme Twitteristä muutamia suosittuja viestejä:

"Tulevalla pääministerillä Sanna Marinilla on ominaisuus, jota arvostan tavattomasti: hän sanoo suoraan, mitä ajattelee, ja sanoo privaatisti ja julkisesti jokseenkin samat asiat. Tämä on minun vaikutelmani."

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen

"Hallituspuolueiden johtoryhmästä [tulee] naisviisikko, mikä kansainvälisesti huomattava seikka."

SDP:n europarlamentaarikko Jutta Urpilainen

"Twitter täynnä puhetta Marinin sukupuolesta ja iästä. Uuh, miten väsynyttä. Erityisesti ihmettelen, että tätä kuuluu myös hänen tukijoiltaan, kun Marin itse on kuitenkin viestinyt erittäin selvästi, ettei hän ajattele ikää eikä sukupuolta, vaan asioita."

Ylen toimittaja Marja Sannikka

"Lehtien raapustelu siitä, miten 'maakuntien duunarimiehet' karkaavat SDP:n huostasta hetikohta samantien, jos Sanna Marin valitaan? Kyseessä on siis nainen, joka jumalauta ulosmittaa vaalista toiseen 20 000 ääntä tehtaiden, kansalaissodan, mustanmakkaran ja Popedan kaupungissa."

Tutkija ja ay-aktiivi Jussi Jalonen

"Sanna Marin totesi tv:ssä, että jo kesällä olisi pitänyt erottaa Postin hallitus. Näissä tunnelmissa lienee haastavaa löytää pätevää tj:aa Postiin ja päästä rakentamaan yhtiön toimintaa. Pääministerikandidaatti näyttää omistaja-asioissa jatkavan Antti Rinteen tarmolla ja taidolla."

Vuorineuvos Jorma Eloranta

"Sanna Marin on uusi pääministeri ja tuleva puolueen puheenjohtaja. Persut kiittävät. Vuoden 2023 eduskuntavaaleissa persut saavat superjättijytkyn."

Perussuomalaisten entinen kansanedustaja Reijo Tossavainen

"Näin tamperelaisena ja punavihreänä saatan olla hieman puolueellinen, mutta punavihreys ja tamperelaisuus ovat molemmat erittäin hienoja asioita politiikassa!"

Vihreiden nuorten puheenjohtaja Brigita Krasniqi

"Ylen mukaan Suomi on saanut nyt 'liberaalin' pääministerin. Sanna Marin on vaatinut johdonmukaisesti rajoituksia sananvapauteen ja omistusoikeuteen sekä lisämenoja veronmaksajille. Osaako joku auttaa ja kertoa, millä perusteella häntä tästä huolimatta kutsutaan liberaaliksi?"

Aalto-yliopiston tohtorikoulutettava Thomas Taussi (kok.)

"Suomen edellinen naispääministeri oli Mari Kiviniemi. Saadaanko Sanna Marin seuraajaksi? Joku ei edes tajuaisi että tuossa on puujalka."

Nimimerkki Juha H kommentoi Marinia ennen tämän valinnan varmistumista.

"Marin on toistaiseksi suoriutunut politiikassa hyvin niin kaupunginvaltuustossa, kansanedustajana kuin lyhyen aikaa ministerinäkin. Demarius ei minua lämmitä, mutta ennen kuin kritisoin niin odotan, että tulee jotain kritisoitavaa. Tsemppiä tehtävään pääministeri Sanna Marin!"

Ammattitaikuri ja mentalisti Pete Poskiparta

Mikko Välimaa
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi