Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lahja on työntekijälle kiitos ja tunnustus - työnantajan antamia lahjoja vertaillaan ja parhaita muistellaan

Työnantajan joululahja on tunnepitoinen asia, jolla mitataan arvostusta.

Joululounas on yksi tapa muistaa henkilökuntaa. Kuva: Juha Poutanen

– Mitä te saatte joululahjaksi? Nuo saa kuulemma kylpylälahjakortit, ja me saamme vain joulukahvit.

Työnantajan joululahjat ovat kestopuheenaihe työpaikoilla joulun alla. Lahjoja vertaillaan ja arvostellaan, muistellaan menneiden vuosien hyviä aikoja ja joululahjoja.

Yritysten joululahjaperinteet vaihtelevat laajasti. Yksityisen puolen työpaikoilla joulumuistaminen on enemmän sääntö kuin poik­keus, mutta julkisen puolen työntekijät saavat harjoin joululahjoja.

– Kysymys on kulttuurierosta. Lisäksi julkisella puolella kyse on myös verorahoista. On pohdittava, onko joululahjalle oikeutusta ja perustelua sekä onko rahaa ylipäänsä joululahjoihin, toteaa Työterveyslaitoksen tutkimusprofessori Jari Hakanen.

Kuva: Mirja Hussain

Työnantajan joululahja on työntekijälle tunnepitoinen asia, jolla Hakasen mukaan mitataan työntekijän arvostusta.

– Joululahjassa on kaksi puolta, materiaalinen ja symbolinen. Lahjaa voi ajatella materiaalisena asiana ja miettiä, minkä arvoinen lahja on. Tai sitten se materiaali­arvo puuttuu kokonaan, jos lahja on rahallisesti arvoton eikä sille ole mitään käyttöä.

Joululahjan symbolinen arvo on tärkein.

– Tärkeintä on, että joululahja tuottaa aidosti hyvää mieltä. Lahjan saajaa ilahduttaa ele ja symbolinen arvo. Pahinta on, jos joululahjasta ei tule mitään tunnetta vaan se on joku asia, joka vain ilmestyy vuodesta toiseen pöydälle, toteaa Hakanen, joka suosittelee joululahjan saatteeksi sanoja.

– Hyvä joululahjan muoto voisi olla yhteinen puurohetki tai -joululounas, joka kokoaa porukan yhteen. Kiitos ja tunnustus, jolla aidosti arvostetaan henkilöstöä ja tunnustetaan työntekijöiden merkitys, on tärkein lahja.

Kuva: Juha Poutanen

Moni ei tule ajatelleeksi, että joululahjat ja pikkujoulut ovat henkilökuntaetuja. Joissakin yrityksissä on joulurahaperinne ja toisissa on saatettu antaa vapaapäivä jouluostosten suorittamista varten.

Jos henkilöstölle annettu joululahja ja etuus on vuosien mittaan muodostunut pysyväksi käytännöksi, siitä on olla vaikea luopua niin henkisesti kuin juridisesti.

– Vakiintunut käytäntö voi joissakin työelämän tilanteissa rinnastua työsopimuksen veroiseksi oikeuslähteeksi. Tällöin vakiintunut käytäntö muodostuu työsuhteen jonkin ehdon osalta työnantajaa ja työntekijää sitovaksi, työsopimusta täydentäväksi ehdoksi. Työnantaja ei tällöin voi yksipuolisesti muuttaa vakiintunutta käytäntöä niin kuin ei yleensä voi yksipuolisesti muuttaa työsopimustakaan, to­teaa oikeustieteen professori Tarmo Miettinen Itä-Suomen yliopistosta.

Miettisen mukaan vakiintuneesta käytännöstä voidaan kuitenkin puhua vain silloin, kun jokin käytäntö on jatkunut pitkähkön ajan saman sisältöisenä. Pitkähkö aika on tulkinnanvarainen aikamääre, mutta se edellyttänee vuosia jatkunutta käytäntöä.

Vaikka joululahja olisi jokavuotinen juttu, se ei silti välttämättä ole pysyvä ja vakiintunut tapa.

– Työnantaja voi kumota oletuksen käytännön jatkumisesta tekemällä työsuhteen lisäedusta kullakin kerralla erillisen päätöksen tai asettamalla ehtoja lisäedun myöntämiselle jatkossa.

Vanhat perinteet ovat saaneet väistyä uusien tieltä monissa yrityksissä. Materian jakamisen sijaan lahjat ovat saattaneet vaihtua aineettomiin asioihin.

Myös yhteistyökumppaneiden muistamisen sijaan joissakin yrityksissä on haluttu ohjata tukea sitä todella tarvitsevien suuntaan esimerkiksi hyväntekeväisyyteen.

Joululahjat

Esimerkkejä ­Päijät-Hämeestä

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

”Tarjoamme koko henkilöstölle joululounaan. Työntekijöitä on noin 7 000.

Peikko

”Tarjoamme joululounaan, johon kutsutaan myös eläkeläiset. Jo 50-vuotinen perinne on antaa henkilöstölle joulukassi, joka sisältää 18 erilaista tuotetta. Suomessa joulukasseja jaetaan noin 400, koko Suomen henkilöstölle ja eläkeläisille. Tänä vuonna kiitoksena Peikko Finlandin hyvästä kasvusta annamme myös työntekijöille Maatila Merosen tuotepaketin.

Oilon

”Vietämme koko henkilöstön yhteiset pikkujoulut, lahjoja ei anneta. Suomessa on yli 220 työntekijää.

Teknoware

”Järjestämme henkilökunnalle joulukahvituksen, jossa jaamme palvelusvuosilahjat. Joulukahvitukseen kutsutaan myös eläkeläiset sekä opinto- ja vanhempainvapaalla olevat teknowarelaiset. Jaamme kaikille joululahjan, ja perinteeksi on muodostunut, että se on jotakin syötävää. Tänä vuonna lahja on hankittu paikallisilta toimijoilta. Henkilökuntaa on Lahdessa noin 300.

Osuuskauppa Hämeenmaa

”Muistamme kaikkia työntekijöitä 25 euron herkkulahjakortilla, jolla voi hankkia jouluisia ruokatuotteita. Osuuskauppa Hämeenmaa työllistää reilut 2 800 henkilöä.

Tarja Koljonen
tarja.koljonen@ess.fi
Jaana Kainulainen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi