Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Tarjoilujen määrän arviointi onnistui Linnan juhlissa – syötävää riitti loppuun asti, mutta pois heitettävää ei juuri jäänyt

Presidentinlinnassa oli itsenäisyyspäivänä tarjolla monenlaisia herkkuja. Ruokahävikki jäi tasavallan presidentin kanslian mukaan hyvin vähäiseksi. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Itsenäisyyspäivän Linnan juhlien tarjoiluista ei kertynyt juurikaan ruokahävikkiä.

– Tarjoilujen määrän arvioinnissa onnistuttiin erittäin hyvin. Tarjoiltavaa oli juhlavastaanoton loppuun saakka, mutta pois heitettävää ei juurikaan jäänyt. Myös aiempina vuosina hävikki on ollut hyvin vähäistä, kerrottiin tasavallan presidentin kansliasta Uutissuomalaiselle lauantaina.

Juhlatarjoilujen määrä arvioidaan edellisten vuosien menekin perusteella. Esimerkiksi suolaiset tuotteet ovat perinteisesti olleet suosittuja, joten niitä varataan enemmän kuin makeita. Kun jokin tuote loppuu, pöytiä täydennetään muilla tarjottavilla.

– Jos jotain tilattua tuotetta ei ole lainkaan laitettu esille juhlan aikana, käytetään se muihin tilaisuuksiin itsenäisyyspäivän jälkeen, kansliasta kerrotaan.

Sen sijaan juhlien tarjoilupöytiin jääneitä ruokia ei voida toimittaa eteenpäin, vaan ne lajitellaan asianmukaisesti biojätteeseen. Näin toimitaan, koska elintarvikelainsäädäntö kieltää noutopöydässä esillä olleiden elintarvikkeiden laittamisen uudelleen tarjolle.

Maarit Vaaherkumpu
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi