Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Itsenäisyyspäivän sää lauha Etelä- ja Keski-Suomessa – sadealue tuo vettä alkuiltaan asti

Suomen maa-alueille ei ole annettu perjantaiksi muitakaan säävaroituksia mihinkään maakuntaan. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Itsenäisyyspäivää perjantaita vietetään eteläisessä ja keskisessä Suomessa lauhassa säässä, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Lounaasta saapuu jo yöllä maahan sadealue, joka kastelee esimerkiksi pääkaupunkiseutua alkuiltaan eli Linnan juhlien alkuun asti.

Itsenäisyyspäivän lämpötila on nollassa tai sen yläpuolella Vaasa–Kuopio-linjan eteläpuolella. Etelässä lämpöasteita on perjantaina enimmillään noin seitsemän.

Ajokeli on itsenäisyyspäivänä koko maassa normaali. Suomen maa-alueille ei ole annettu perjantaiksi muitakaan säävaroituksia mihinkään maakuntaan.

Merialueilla on sen sijaan voimassa kovan tuulen varoitus sekä aallokkovaroituksia lukuun ottamatta Pohjanlahtea Merenkurkusta ylöspäin.

Itsenäisyyspäivän sää on vuodenaikaan nähden keskimääräisten lukemien yläpuolella maan etelä- ja keskiosissa. Lapissa sitä vastoin mittarien lukemat putoavat perjantaina jonkin verran ajankohdan tavanomaisten lukemien alapuolelle, kertoi päivystävä meteorologi Petri Hoppula STT:lle.

Lauantaina ja sunnuntaina teillä liukasta

Sadealueita saapuu Suomeen lounaasta Hoppulan mukaan tiivistä tahtia. Uudet sateet kastelevat Suomea lauantaina.

Etelä- ja Keski-Suomen yli kulkeva matalapaine tuo aluksi vesisadetta, mutta sateen olomuoto muuttuu päivän mittaan rännäksi tai lumeksi.

Lauantain ajokeliä ennakoidaan huonoksi alueella Salpausselältä Keski-Pohjanmaalle ja Kainuuseen asti.

Eteläisimmillä merialueilla tuulee lauantainakin kovaa.

Sunnuntaiksi sateet ja kova tuuli hellittävät, mutta liikennesään odotetaan olevan huono Manner-Suomessa Varsinais-Suomesta Kainuuseen sekä maakunnissa niistä itään.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi