Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Sähköpotkulautojen käyttöön tulee Helsingissä talvikaudella rajoituksia

Helsingin kaupunki on sopinut sähköpotkulautoja vuokraavien yritysten kanssa talvikauden toimintatavoista. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Helsingin kaupunki on sopinut sähköpotkulautoja vuokraavien yritysten kanssa talvikauden toimintatavoista. Esimerkiksi nopeusrajoituksia alennetaan ja sähköpotkulautojen käyttöä rajoitetaan hankalissa sääolosuhteissa.

Myös sähköpotkulautojen kokonaismäärää ja toiminta-aluetta supistetaan. Tavoitteena talvikauden muutoksissa ovat teillä liikkujien turvallisuus ja teiden talvikunnossapidon sujuvuus, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Helsingissä toimii kuusi sähköpotkulautoja vuokraavaa yritystä, joilla on valmius poistaa laudat käytöstä ja myös noutaa ne varastoihinsa esimerkiksi yöaikaan tai jos Ilmatieteen laitos varoittaa liukkaasta jalankulkusäästä. Talvikaudellakaan sähköpotkulaudoilla ei voi ajaa jalkakäytävillä, ja kaikessa liikkumisessa sekä lautojen pysäköinnissä tulee huomioida esimerkiksi näkövammaiset.

Keväästä 2019 alkaen Helsingissä on tehty vuokrattavilla sähköpotkulaudoilla yhteensä 1,8 miljoonaa matkaa marraskuun loppuun mennessä. Niiden käyttöön liittyviä onnettomuuksia on raportoitu runsaasti.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi