Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Keskisuomalaisen Kangaskorpi komentajamerkistään: "Hieno tunnustus kotimaiselle medialle"

Vesa-Pekka Kangaskorpi on hyvillään siitä, että kunniamerkki tuli nimenomaan Keski-Suomeen. "Tämäntyyppisiä huomionosoituksia ei tule maakuntiin liikaa." Kuva: Keskisuomalainen

Etelä-Suomen Sanomia kustantavan Keskisuomalainen oyj:n konsernijohtaja, jyväskyläläinen Vesa-Pekka Kangaskorpi, 56, saa Suomen Valkoisen Ruusun komentajamerkin. Kyseisen kunniamerkin saa yhteensä 15 ansioitunutta Suomen kansalaista.

Kangaskorpi vastaanotti tiedon kunniamerkistä tiistaiaamuna Saudi-Arabiassa, missä hän osallistuu mediafoorumiin Maailman sanomalehtien liiton tarkkailijana.

– Täällä seurataan, miten alueen mielipideilmasto vapautuu ja miten islamilaisen ja länsimaailman vastakkainasettelua pyritään hillitsemään. Kyllä me Suomessa saamme olla tosi ylpeitä siitä, että meillä on niin laaja sananvapaus ja laadukas, kaupallinen media. Siitä täytyy pitää hyvää huolta, Kangaskorpi sanoo.

Kangaskorpi tiesi, että Keskisuomalainen ja Elinkeinoelämän Keskusliitto (EK) ovat hakeneet hänelle tunnustusta, mutta merkin korkeus tuli silti yllätyksenä.

– Tämä on hieno tunnustus kotimaiselle medialle ja arvostan sitä korkealle.

Suomen Valkoisen Ruusun ritarikuntien kunniamerkkejä annetaan "isänmaan palveluksessa ansioituneille kansalaisille tunnustukseksi huomattavista siviili- ja sotilasansioista".

Kangaskorpi on muun muassa Medialiiton hallituksen puheenjohtaja, Elinkeinoelämän Keskusliiton (EK) hallituksen jäsen sekä Saksan kunniakonsuli. Ennen Keskisuomalainen-konserniin tuloa hän on työskennellyt eduskunnassa kansainvälisten asioiden neuvoksena.

– Tunnustus tuli varmaankin työstä suomalaisen elinkeinoelämän ja median hyväksi, Kangaskorpi arvelee.

Uusi komentajamerkki pääsee ensimmäistä kertaa käyttöön joulun alla.

– Käytän sitä Keskisuomalaisen hallituksen jouluillallisella, joka on ylivoimaisesti vuoden arvokkain tilaisuus. Puolustusministerin uudenvuoden vastaanotolla tulee varmaan seuraava kerta, Kangaskorpi sanoo.

– Mutta enemmän kunniamerkissä on symbolista arvoa kuin käyttöarvoa, hän lisää.

Kangaskorpi ei ole kokenut kunniamerkkien saaja. Viimeisin kunniamerkki on ollut Suomen Leijonan ensimmäisen luokan ritarimerkki. Sen saamisesta on aikaa yli kaksikymmentä vuotta.

Heli Kiukkonen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi