Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa
Markus
Pirttijoki
markus.pirttijoki@ess.fi

Kommentti: Kulmuni sanoi sen nyt ääneen, Rinteellä kohtalon tunnit

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen kävivät aamulla tapaamassa pääministeri Antti Rinnettä (sd.) Valtioneuvoston linnassa. Tämä oli Kurvisen mukaan kolmas kerta, kun he ilmoittivat Rinteelle epäluottamuksensa. Edelliset kaksi ilmoitusta keskusta teki Kurvisen mukaan eilen. Tällä kertaa Kulmuni sanoi julkisesti myös nimen: epäluottamus kohdistuu Antti Rinteeseen.

Siitä ei ole tietoa, oliko kaksikolla tarjolla myös kirjallisia perusteluita pääministerille, kuten tämä toivoi. Toisaalta edellisellä kerralla vastaavassa tapauksessa vuonna 2003 kirjallisia perusteluita ei esitetty. Ainoa kirjallinen dokumentti oli eduskuntaryhmän puheenjohtajan Jouni Backmanin kuulakärkikynällä paperilapulle kirjoittama viesti keskustalle: riittää, että pääministeri vaihtuu.

Homma alkaa olla paketissa. SDP:n eduskuntaryhmä saa parhaillaan pääministerin selvityksen aamun tapaamisesta keskustan kanssa ja viesti on, että luottamusta ei ole. Rinne ilmoittaa todennäköisesti erostaan tänään. Tiettävästi audienssi tasavallan presidentin luokse on jo sovittu.

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sd.) on palaamassa pikavauhdilla Brysselistä Suomeen. Hänelle sovitellaan nyt pääministerin tehtävää. Antti Rinteen suosikki jatkajaksi on juuri Marin.

Eli Rinne sivuun, Marin pääministeriksi. Antti Lindtman jatkanee eduskuntaryhmän puheenjohtajana. SDP:n pitää sitten löytää uudet ministerit sekä Marinin että eronneen Sirpa Paateron tilalle.

Marinin ohella SDP:n varapuheenjohtajistoon kuuluva Ville Skinnari on tällä hetkellä työmatkalla USA:ssa. Tiedossa ei ole, että hän olisi keskeyttänyt matkaansa.

Lue myös: Näin hallituskriisi etenee: Kuka saa lähtöpassit vai saako kukaan?
 
Markus Pirttijoki
markus.pirttijoki@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi