Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Haatainen tuomitsee Halla-ahon ja Ohisalon täysistuntokeskustelun videoväärennöksen

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt video, joka antaa täysin väärän kuvan sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) ja perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon keskustelusta eduskunnassa. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Eduskunnan ensimmäinen varapuhemies Tuula Haatainen (sd.) tuomitsee voimakkaasti täysistuntokeskusteluiden sisällön manipuloimisen. Sosiaalisessa mediassa on levinnyt video, joka antaa täysin väärän kuvan sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) ja perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon keskustelusta eduskunnassa.

– Eduskunnan täysistuntokeskusteluiden sisällön manipuloiminen on äärimmäisen tuomittavaa, halpamaista ja demokratiamme kannalta huolestuttavaa. Tulen nostamaan asian esille puhemiehistössä. Ilmiölle on pantava stoppi, Haatainen kirjoitti Twitterissä.

Ohisalo kiitteli Haataista tuoreeltaan. Hän muistutti Twitterissä, että videomanipulaatiot aiheuttavat väkivallalla uhkailua ja ovat äärimmäisen huolestuttavia ja surullisia demokratian kannalta.

Manipuloidussa videossa on kyse tapauksesta, jossa kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut irakilaismies ammuttiin hänen palattuaan Irakiin. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin katsoi Suomen rikkoneen Euroopan ihmisoikeussopimusta karkottaessaan miehen.

Vastaus Honkasalolle leikattiin väärään yhteyteen

Halla-aho kysyi Ohisalolta, meneekö ulkomaalaisten turvallisuus suomalaisten turvallisuuden edelle. Halla-ahon mukaan Ruotsissa "luodit lentävät ja pommit paukkuvat juuri avoimien ovien politiikan tuloksena."

Ohisalo vastasi Halla-aholle, ettei ihmisiä pitäisi oikeusvaltiossa asettaa vastakkain.

– Oikeusvaltion pitää turvata ihmis- ja perusoikeudet ihan jokaiselle ihmiselle. Tässä ei aseteta vastakkain suomalaisia tai tänne muualta tulevia ihmisiä, Ohisalo sanoi.

Manipuloidussa videossa Ohisalon vastaukseksi Halla-aholle on leikattu osa Ohisalon vastauksesta Veronika Honkasalon (vas) kysymykseen, joka koski eri asiaa.

– Arvoisa puhemies! Kyllä, siitä tämä hallitus tulee pitämään kiinni, Ohisalo vastaa manipuloidulla videolla.

Todellisuudessa Ohisalo tarkoitti vastauksellaan, että hallitus aikoo pitää kiinni siitä, ettei Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta enää tule vastaavia päätöksiä Suomelle.

Ohisalon ja Halla-ahon keskustelun oikean kulun voi tarkistaa eduskunnan istuntopöytäkirjasta.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi