Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Todistaja kertoi omasta työhaastattelustaan: Telanne kallisti päätään ja kysyi, eikö sen ikäinen lapsi kaipaa äitiään

Aamulehden päätoimittajahakua käsitelleessä oikeudenkäynnissä kuultiin tänään päivän päätteeksi Perheyritysten liiton viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikköä Johanna Vesikalliota. Hänen mukaansa myös hänen työhaastattelussaan kysyttiin lapsiin liittyvistä asioista.

Vesikallio kertoi ilmoittaneensa, että valituksi tullessaan hän järjestäisi asumisensa niin, että asuisi vuoroviikoin Tampereella ja vuoroviikoin 11- ja 16-vuotiaiden lastensa luona Helsingissä.

– (Telanne) kallisti päätään ja kysyi, eikö sen ikäinen lapsi kaipaa äitiään. Pidin kysymystä eriskummallisena, että miten se liittyy minun kyvykkyyteeni ja journalistiseen osaamiseeni.

Vesikallion mukaan Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne tarkoitti nuorempaa lasta.

Syytetyt kiistävät

Telannetta ja Alma Median henkilöstöjohtaja Virpi Juvosta syytetään Päivi Anttikosken syrjinnästä Aamulehden päätoimittajahaussa. Syyttäjän mukaan he sivuuttivat Anttikosken hausta sen jälkeen, kun tuli ilmi, että Anttikosken mies ja lapsi eivät muuttaisi tämän mukana Tampereelle. Anttikoski työskentelee tätä nykyä valtioneuvoston kanslian viestintäjohtajana.

Aluksi myös Vesikallion epäiltiin joutuneen syrjinnän uhriksi, mutta syyttäjä teki hänen asiassaan syyttämättäjättämispäätöksen.

Telanne ja Juvonen kiistävät syytteen Anttikosken syrjinnästä ja sen, että olisivat kysyneet oma-aloitteisesti perheasioista työhaastattelussa. Heidän mukaansa Anttikosken karsiutumiseen vaikuttivat muut syyt. Vesikallio oli itse ilmoittanut jättäytyvänsä hausta.

Vesikallion mukaan myös Juvonen kommentoi lapsia

Vesikallion mukaan perheestä kysyttiin myös haun toisessa vaiheessa, jossa Vesikallio tapasi henkilöstöjohtaja Juvosen kahvilassa Helsingissä. Lapset tulivat puheeksi tavanomaisessa kuulumisten vaihdossa, mitä Vesikallio sanoi pitäneensä normaalina. Kun esille nousi vuoroviikoin toimiva asumisjärjestely, Juvonen kommentoi Vesikallion mukaan asiaa oudosti.

– Kun omalle kohdalle ajattelee, niin aika rankka ratkaisu, oli Juvonen Vesikallion mukaan todennut.

Puolustus kyseenalaisti Vesikallion tulkintaa, että Juvonen olisi tarkoittanut kommentilla lapsista erossa asumista. Asianajaja Petteri Uotin mukaan kommentti saattoi yhtä hyvin koskea matkustamista.

Syyttäjä perusteli syyttämättäjättämispäätöstä Vesikallion kohdalla sillä, että tätä haastateltiin kahdesti ja perhesuhteet olivat esillä ensimmäisellä kerralla. Syyttäjä katsoi, että jos Vesikallio olisi jätetty valitsematta sukupuolen perusteella, häntä todennäköisesti ei olisi kutsuttu enää toiseen haastatteluun.

---

Korjattu aiempaa versiota klo 20.43:

Virpi Juvosen titteli oli virheellisesti henkilöstöpäällikkö, Juvonen on henkilöstöjohtaja.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi