Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Taipalsaaren ampumaonnettomuuden esitutkinta lopetettiin – varusmies ampui itseään jalkaan, kyseessä onnettomuus

Varusmies loukkaantui ammuttuaan itseään jalkaan Taipalsaarella järjestetyssä harjoituksessa elokuussa. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

Utin jääkärirykmentin ampumaharjoitukseen liittyvä esitutkinta on lopetettu, sillä kyse oli onnettomuudesta. Varusmies ampui itseään jalkaan tämän vuoden elokuussa Taipalsaarella järjestetyssä harjoituksessa.

Tapausta tutkittiin Pääesikunnan oikeudellisella osastolla palvelusrikoksena ja vaaran aiheuttamisena. Syyttäjä päätyi lopettamaan tutkinnan. Sen mukaan syyte jätettäisiin todennäköisesti nostamatta, vaikka tutkintaa jatkettaisiin.

– On varsin todennäköistä, että syyttäjä tulisi jättämään syytteen nostamatta, koska aseen laukeaminen ei ole johtunut huolimattomuudesta tai turvamääräysten ja käskyjen noudattamatta jättämisestä ja sen takia asiassa ei ole syytä epäillä rikosta tapahtuneeksi, syyttäjän päätöksessä sanotaan.

Päätöksen mukaan varusmies kompastui ja kaatui mahalleen. Aseen varmistin osui maahan ja liikkui sarjatulelle, minkä jälkeen varusmiehen sormi osui liipaisimeen. Ase laukesi ja varusmies sai ampumahaavan jalkaansa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi